• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krāpnieku mudināta "investēt kriptovalūtās", sieviete zaudē 16 000 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:45, 07.04.2021


Krāpnieku pamudināta "investēt kriptovalūtā", kāda Lielbritānijā dzīvojoša sieviete no Latvijas zaudējusi vairāk nekā 16 000 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.



Martā VP Daugavpils iecirknis saņēma iesniegumu no 1950.gadā dzimušas sievietes, kura ziņoja, ka janvārī viņa veikusi maksājumu 16 000 eiro apmērā uz kādu kriptovalūtas bankas kontu ar mērķi veikt finanšu investīcijas kriptovalūtas investīciju biržā. Sieviete pastāvīgi dzīvo Lielbritānijā, taču minēto darījumu veica, izmantojot Latvijā reģistrētas bankas kontu.

"No iesnieguma secināms, ka krāpnieciskās darbības attiecībā pret sievieti tika veiktas Lielbritānijā, kas liecina par to, ka šī ir ne tikai Latvijā sastopama krāpniecības shēma, bet gan starptautiska līmeņa problēma," atzina Kursīte.

VP aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, saņemot telefona zvanus no nezināmām personām, kuras runā tikai un vienīgi krievu valodā, kas sauc sevi par dažādu uzņēmumu finanšu brokeriem vai arī cita veida "finanšu speciālistiem". Krāpnieki pārliecina cilvēkus sākt investīciju darbības, izmantojot dažādas Latvijā nereģistrētās virtuālas interneta platformas, kā arī piedāvā palīdzību visā procesā.

Pēdējā laikā viens no aktuālākajiem krāpšanas veidiem ir piedāvājums ieguldīt finanses virtuālās interneta platformās, novērojusi VP. Ārvalstīs reģistrētas investīciju kompānijas, kas nav saņēmušas atļauju savas darbības veikšanai Latvijas teritorijā, aktīvi piedāvā ieguldīt naudas līdzekļus ar nolūku gūt peļņu, iemaksājot tos brokeru kompāniju kontos, bet ne ieguldītie līdzekļi, ne dividendes netiek izmaksāti.

"Kā platforma reklāmai var tikt izmantotas viltus ziņu lapas, no kurām lietotāji, šajās lapās aizpildot dažādas aptauju anketas, var tikt novirzīti uz krāpnieciskajām lapām, kur tiek piedāvāts ieguldīt naudu kriptovalūtās," aprakstīja Kursīte.

VP aicina iedzīvotājus nebūt pārlieku uzticīgiem, sargāt savu personīgo informāciju, nevienam ne telefoniski, ne rakstiski neatklāt banku kontu piekļuves datus, nevērt vaļā aizdomīgos e-pastos saņemtas saites un kritiski izvērtēt jebkuru saņemto informāciju. Gadījumos, ja ir notikusi krāpšana, par to iespējams ziņo,t vēršoties ar iesniegumu tuvākajā VP iecirknī vai iesniedzot iesniegumu elektroniski portālā "Latvija.lv". Savukārt riska informāciju par dažādām aizdomīgām darbībām interneta vidē iespējams nosūtīt izskatīšanai policijai mobilajā lietotnē "Mana drošība".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Kriminālziņas Skandāls ar BaltCap līdzekļu piesavināšanos - EIB viceprezidenta komentārs

Eiropas Investīciju banka (EIB), kas ieguldījusi 20 miljonus eiro Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" infrastruktūras fondā, ir vīlusies par informāciju, ka bijušais fonda partneris ir piesavinājies miljoniem eiro, tomēr tas neietekmē EIB plānus Baltijas valstīs, paziņoja bankas viceprezidents Tomass Estross.

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Kriminālziņas «Burger King» brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotu krāpšanu

Ātrās ēdināšanas ķēde "Burger King" brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotām krāpšanas shēmām sociālajos tīklos, līdzīgi kā to pagājušajā nedēļā ziņoja arī "McDonald's".

Sabiedrība Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpj vairāk nekā 1000 eiro

Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpti vairāk nekā 1000 eiro, informē Valsts policija.