• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas armija atkāpusies

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:40, 28.04.2024


Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.



Tāpēc ukraiņi atkāpušies uz jaunām aizsardzības līnijām uz rietumiem no Berdičiem, Semenivkas un Novomihailivkas.

"Vissarežģītākā situācija ir Pokrovskas un Kurahoves virzienā, kur turpinās sīvas kaujas. Ienaidnieks šajos virzienos ir iesaistījis līdz pat četrām brigādēm un cenšas attīstīt uzbrukumu uz rietumiem no Avdijivkas un Marjinkas, virzoties uz Pokrovsku un Kurahovi," savā lietotnes "Telegram" kanālā raksta Sirskis.

Ukrainas armija nodara ienaidniekam maksimālus zaudējumus gan dzīvā spēka, gan kara tehnikas ziņā. Lai nostiprinātu aizsardzību šajos rajonos un aizstātu zaudējumus cietušās vienības, tās tiek nomainītas ar brigādēm, kas ir atguvušas kaujas spējas, norāda Sirskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Lasiet arī

Pasaule Eksperts: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus

Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus, aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 59 no 76 krievu raķetēm un lidrobotiem

Naktī uz trešdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 uzbrukuma lidrobotu, un ukraiņu zenītartilēristi 59 no šiem gaisa mērķiem ir iznīcinājuši, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).