• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:42, 13.05.2024


Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.


Foto: LETA

Savukārt ASV nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans telefonsarunā ar Izraēlas kolēģi Cahi Hanegbi uzsvēra Vašingtonas bažas saistībā ar ofensīvu.

"Salivans atkārtoti uzsvēra [ASV] prezidenta [Džo] Baidena jau ilgi nerimstošās bažas par plašas sauszemes militārās operācijas Rafahā iespējamajām sekām, kur patvērušies vairāk nekā miljons cilvēku," teikts Baltā nama paziņojumā par telefonsarunu.

Hanegbi "apstiprināja, ka Izraēla ņem vērā ASV bažas", teikts paziņojumā, plašāk šo tēmu neizvēršot.

Izraēla jau bombardējusi Rafahas austrumu daļas, un rezultātā bēgt bija spiesti 300 000 cilvēku.

ASV un citas valstis, arī augstas ANO amatpersonas, brīdinājušas, ka pilna apjoma uzbrukumam Rafahā var būt postošas sekas attiecībā uz bēgļiem, kas tur patvērušies no kaujām citos Gazas joslas apvidos un no kuriem daudzi dzīvo smagos apstākļos.

Izraēla apgalvo, ka cenšas nodrošināt, lai upuri civilistu vidū būtu minimāli.

ASV telekanāla CBS pārraidē "Face the Nation" vaicāts, vai ASV piekrīt Izraēlas premjerministra Bendžamina Netanjahu apgalvojumam, ka kopš kara sākuma Izraēlas armija ir nogalinājusi vairāk civilistu nekā "Hamās" kaujinieku, Blinkens atbildēja apstiprinoši.

"Pilna apjoma uzbrukumam var būt "potenciāli ļoti augsta cena", bet ar vērienīgu uzbrukumu Rafahai "Hamās" draudi, visticamāk, likvidēti netiks," norādīja ASV valsts sekretārs.

"Izraēla atrodas uz trajektorijas, lai potenciāli mantotu nemierus, pāri paliekot daudziem bruņotiem "Hamās" kaujiniekiem, vai arī, ja tā aiziet, tā mantotu vakuumu, ko piepilda haoss, anarhija un, iespējams, no jauna piepilda "Hamās"," norādīja Blinkens.

ASV mudina Izraēlu piedāvāt plānu pēckara Gazas joslai, sacīja ASV valsts sekretārs, telekanāla NBC pārraidē "Meet the Press" norādot, ka "mēs ar viņiem runājam par krietni labāk veidu, kā panākt dzīvotspējīgu rezultātu".

ASV augstākais diplomāts arī vērsa uzmanību uz to, ka dažos apvidos Gazas joslas ziemeļos, ko Izraēla atbrīvojusi, "Hamās" kaujinieki jau ir atgriezušies.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Pasaule Masks ziedojis Trampa kampaņai aptuveni 119 miljonus dolāru

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ziedojis jau aptuveni 119 miljonus ASV dolāru (110 miljonus eiro) republikāņu kandidāta, eksprezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņai.

Lasiet arī

Pasaule Blinkens: ASV ir pret teritoriālām izmaiņām Gazas joslā

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens otrdien apliecināja, ka ASV ir pret teritoriālām izmaiņām Gazas joslā, kur Izraēla pašlaik cīnās pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Viedoklis: Ķīna nav sniegusi krieviem būtisku militāro palīdzību

Ķīna pagaidām nav sniegusi Krievijai būtisku militāro palīdzību, neraugoties uz diplomātiskā atbalsta palielināšanu, kas ir saistīts ar Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina vizīti Maskavā, pavēstīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Netanjahu: «Hamās» vadoņa nāve ir Gazas kara «beigu sākums»

Palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" faktiskā vadoņa Jahjas Sinvara nogalināšana ir "beigu sākums" Gazas joslā notiekošajam karam, ceturtdien paziņoja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pasaule Izraēla veic uzlidojumu Hamās komandcentram Gazas joslā

Izraēliešu aviācija veikusi uzlidojumu palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" komandcentram Gazas joslā, pirmdienas rītā pavēstījusi Izraēlas armija.