• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:38, 09.05.2024


Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.



Ar šo triecienu uzstādīts jauns ukraiņu dronu veikto attālumu rekords, jo tas nolidojis 1500 kilometru, norādīja avots.

"SBU no jauna pierādīja, ka tam ir spēcīgi tehnoloģiskie risinājumi, kas sekmē sāpīgu triecienu veikšanu ienaidniekam," sacīja avots. "Tas nozīmē, ka Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas, naftas bāzes, kas strādā militāri rūpnieciskā kompleksa labā, pat dziļā aizmugurē nevar justies drošībā."

Baškortostānas līderis Radijs Habirovs iepriekš paziņoja, ka ceturtdien ap plkst.13 ar dronu "veikts trieciens Salavatas pilsētas rūpnieciskajai zonai". Tā rezultātā vienā no uzņēmuma "Gazprom ņeftehim Salavat" iekārtām izraisījies sadūmojums.

Habirovs apgalvoja, ka "uzņēmums strādā ierastajā režīmā".

Naktī uz ceturtdienu veikts uzbrukums arī naftas bāzei Krasnodaras novadā pie Anapas.

Avoti Ukrainas izlūkdienestos norādīja, ka arī šis trieciens veikts ar SBU droniem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija šogad nosūtīs Ukrainai dronus 10 miljonu eiro vērtībā

Latvijas valdība iecerējusi šogad nosūtīt Ukrainai dronus kopumā 10 miljonu eiro vērtībā, pēc sarunām ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu medijiem pavēstīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Ukraina ar droniem uzbrukusi trim Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām

Ukrainas Drošības dienests (SBU) naktī uz trešdienu ar bezpilota lidaparātiem uzbrucis trim naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā, kā arī aviobāzei un militārajam lidlaukam, pavēstīja avots dienestā.

Pasaule Ukraina notriekusi 35 no 39 Krievijas droniem

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 35 no 39 trieciendroniem "Shahed", ko Krievija raidījusi pret mērķiem Ukrainā, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Odesas rajonā notriekti 18 no 22 krievu droniem

Odesas apvidū naktī uz otrdienu notriekti 18 no Krievija raidītajiem 22 trieciendroniem "Shahed", pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.