• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Reņģēdāju festivāls notiks Salacgrīvā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 17:59, 14.05.2024


Tautā zināmas dziesmas un dejas, un visam pa vidu reņģe - cepta un grilēta.


Gardas lietas, ko nes jūra un zeme.

18.maijā, pulksten 10.00 Salacgrīvā pie Ostas mājas jau septīto reizi startēs Reņģēdāju Festivāls. Notikuma galvenais uzdevums ir daudzināt piekrastes dzīves neatņemamo sastāvdaļu- reņģi.

Šopavasar festivāls skanēs uz folkmūzikas nots. Tautā zināmas dziesmas un dejas, un visam pa vidu reņģe - cepta un grilēta, mālos dedzināta un šokolādē viļāta. Reņģu maize un zupa ar reņģēm. Reņģe kā uzkoda pie alus un reņģe kā mugurkauls senioriem. Spēka cīņas stiprajiem, līdzsvara spēles veiklajiem un prāta vingrošana gudrajiem. Visu dienu Rakaru Murdiņš tiem, kas vēl bērni. Andele uz nebēdu, un katram reņģu spainītis par brīvu.

Salacgrīviešu iecienītā konditoreja jau nopietni gatavojas šīpavasara Reņģēdāju festivālam. Kā zina teikt tās īpašniece Liene Kalniņa, šogad gaidāms pārsteigums - ierauga trifeļu saldskābmaize ar reņģēm. Tā papildinās jau zināmo maizes klāstu, proti, rudzu maizi ar reņģēm.

Interesanti tas, ka kūpinātās reņģes nāk tieši no Salacgrīvas zivju apstrādes kompleksa, tātad - ar visaugstāko kvalitātes garantiju. Arī citās sortimenta grupās Liene sola daudz patīkamu pārsteigumu. Garšas kārpiņas kņudināšot trīs veidu grauzdiņi un divi dažādi kēksi. Viens būšot šokolādīgais - tāds visai neikdienišķs pārsteigums. Klasisko klaipiņu cienītāji tiks iepriecināti ar ierauga senču rudzu maizi, tāpat jauninājumi gaidāmi arī saldskābmaizes faniem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Tiltu pār Salacu pēc pārbūves nodos atpakaļ Limbažu novada pašvaldībai

Tiltu pār Salacu Salacgrīvā pēc tilta būvniecības un garantijas perioda plānots nodot atpakaļ Limbažu novada pašvaldības īpašumā, norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Ekonomika Limbažu novads nodos valstij Salacas tiltu un tā pārbūves projektu Salacgrīvā

Ceturtdien Limbažu novada domes ārkārtas sēdē ar 14 deputātu balsīm tika nolemts nodot valstij Satiksmes ministrijas (SM) personā tiltu pār Salacu Salacgrīvā, kā arī būvprojektu "Tilts pār Salacu autoceļu A1 (E67) Rīga-Ainaži 91,10 km".

Sabiedrība Latvija ieguvusi naudu Salacas tilta remontam

Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūra (CINEA) Militārās mobilitātes (MM) trešajā uzsaukumā apstiprinājusi finansējumu 78,8 miljonu eiro apmērā trīs transporta infrastruktūras projektu īstenošanai Latvijā, informē Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Ekonomika Izsludināts konkurss par Salacgrīvas tilta pārbūvi

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) izsludinājis konkursu par tilta pār Salacu pārbūvi uz Tallinas šosejas (A1) Salacgrīvā, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).