• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:08, 03.05.2024

Andris Ērglis


Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".



Braukšana alkohola reibumā vai divatā uz viena braucamā, pārāk ātra un agresīva manevrēšana starp citiem satiksmes dalībniekiem un nespēja savaldīt braucamo - šāda pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem un traumām, liecina Valsts policijas novērojumi. Valsts policija atgādina, kādi noteikumi ir jāievēro un kā sevi pasargāt, lai brauciens ar elektroskrejriteni nebeigtos slimnīcā un būtu drošs gan vadītājam, gan citiem satiksmes dalībniekiem.

"Esam novērojuši, ka cilvēki bieži vien elektroskrejriteni neuztver kā nopietnu un potenciāli bīstamu transportlīdzekli - lielākā daļa apzinās, ka alkohola reibumā nedrīkst braukt ar automašīnu, taču pēc ballītes iereibušam doties mājās ar elektroskrejriteni gan daudziem šķiet laba doma. Patiesībā tieši šādos apstākļos - naktī, reibumā un braucot divatā uz viena elektroskrejriteņa - visbiežāk arī notiek negadījumi un braucēji gūst patiešām smagas traumas. Arī ārsti norāda, ka elektroskrejriteņu vadītāji visbiežāk slimnīcā nonāk nakts stundās un būdami alkohola reibumā. Vēlos uzsvērt, ka mēs neesam pret elektroskrejriteņiem, bet gan vēlamies izskaust braukšanu agresīvi un reibumā un tādā veidā samazināt cietušo skaitu un smago traumu gadījumus," stāsta Valsts policijas Prevencijas vadības biroja priekšnieks Andis Rinkevics.

Valsts policija atgādina būtiskākos noteikumus un ieteikumus, kas jāievēro, lai braukšana ar elektroskrejriteni būtu droša un vadītājs neapdraudētu ne sevi, ne citus satiksmes dalībniekus.

1. Nebrauc alkohola reibumā!

2. Nepārvadā pasažierus!

3. Velc ķiveri!

4. Izvēlies atbilstošu ātrumu!

5. Uz ietves gājējiem ir priekšroka

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā". Ar kampaņas materiāliem medijos, sociālajos tīklos un pilsētvidē Valsts policija ar partneriem informē par negadījumu un traumu statistiku, tipiskajiem negadījumiem un ievainojumiem, kā arī dalās ar reāliem cietušo pieredzes stāstiem, tā uzskatāmi parādot, ka agresīva braukšana reibumā un pārkāpjot noteikumus, ir ātrākais veids, kā nonākt slimnīcā. Kampaņa tiek finansēta no Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja līdzekļiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Diennakts bilance: No septiņiem dzērājšoferiem tikai viens brauc ar savu auto

Piektdien ceļu satiksmes negadījumos cietuši 20 cilvēki, no kuriem trīs bijuši gājēji, četri - velosipēdisti un vēl četri bijuši elektrisko skrejriteņu vadītāji, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Policija piektdien piemērojusi kriminālsodu deviņiem dzērājšoferiem

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā Valsts policija vakar aizturējusi desmit vadītājus, tostarp deviņiem no tiem piemērots kriminālsods.

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.