• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm piespriež gadu cietumā

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 15:43, 19.03.2024


Rīgas rajona tiesa uzņēmēju Vitu Taubi ir atzinusi par vainīgu apsūdzībās par naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm un piespriedusi viņai gadu cietumā.



Rīgas rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukta sieviete par krāpšanu nelielā apmērā, apkrāpjot kopumā 27 cietušos, lēma apstiprināt prokurores un apsūdzētās noslēgto vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Apsūdzētā sieviete atzīta par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīta ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu. Tāpat apsūdzētā ir atzinusi cietušo pieteiktās kompensācijas 3790 eiro apmērā un apņēmusies tās atlīdzināt, informēja prokuratūra.

2023.gada vasarā apsūdzētā savos profilos sociālo mediju platformās "Instagram" un "Facebook" ievietoja sludinājumus par bērnu nometņu un dažādu izklaides pasākumu organizēšanu.

Apsūdzētā noklusēja informāciju, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem viņai nav tiesību vadīt nometnes bērniem, tādējādi viņa apzinājusies, ka viņas piedāvājumos norādītais pakalpojums netiks sniegts piedāvātajā apjomā un kvalitātē un dalības atteikuma gadījumā iemaksātie naudas līdzekļi netiks atmaksāti.

Cietušie tikuši maldināti un, uzticoties apsūdzētās sniegtajai informācijai, uz apsūdzētās norādīto bankas kontu pārskaitīja samaksu par pakalpojumu, norādīts apsūdzībā.

Apsūdzētā, aizbildinoties ar dažādiem izdomātiem iemesliem, piedāvātos pakalpojumus sniedza daļēji vai nesniedza vispār un iegūtos naudas līdzekļus izlietoja pēc saviem ieskatiem.

Tāpat apsūdzētā sociālo mediju platformās ievietoja informāciju par iespēju iegādāties viņas rīcībā it kā esošas "Līvu akvaparka" ieejas biļetes, lai gan viņas rīcībā šādu ieejas biļešu nebija. Arī šajos gadījumos cietušie, būdami maldināti un uzticoties apsūdzētās sniegtajai informācijai, uz viņas norādīto bankas kontu pārskaitīja noteikto samaksu par biļetēm, bet tās nesaņēma.

Prokurores ieskatā, ar konkrētā soda veida un mēra piemērošanu apsūdzētajai tiks sasniegts Krimināllikumā definētais soda mērķis, proti, aizsargāt sabiedrības drošību, atjaunot taisnīgumu, sodīt vainīgo personu par izdarīto noziedzīgo nodarījumu, resocializēt sodīto personu, panākt, lai notiesātais un citas personas pildītu likumus un atturētos no noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lasiet arī

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Kriminālziņas «Burger King» brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotu krāpšanu

Ātrās ēdināšanas ķēde "Burger King" brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotām krāpšanas shēmām sociālajos tīklos, līdzīgi kā to pagājušajā nedēļā ziņoja arī "McDonald's".

Sabiedrība Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpj vairāk nekā 1000 eiro

Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpti vairāk nekā 1000 eiro, informē Valsts policija.

Sabiedrība «McDonald's» brīdina par viltus piedāvājumiem sociālajos tīklos

Ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonald's" vārdā pēdējo nedēļu laikā sociālajos tīklos parādījušies viltus piedāvājumi par maltīšu komplektiem un konkursiem.