• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Burger King» brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotu krāpšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 12:53, 31.01.2024


Ātrās ēdināšanas ķēde "Burger King" brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotām krāpšanas shēmām sociālajos tīklos, līdzīgi kā to pagājušajā nedēļā ziņoja arī "McDonald's".


Foto: LETA

Krāpnieciskās shēmas ietver sludinājumus, kas satur izdevīgus piedāvājumus no zināmām globālām ātrās ēdināšanas ķēdēm tikai par dažiem eiro, solot klientam piegādi līdz pat durvīm.

Noklikšķinot uz viltotas reklāmas sociālajos tīklos, klientam tiek lūgts pievienot personas datus un debetkartes vai kredītkartes informāciju, bet pēc maksājuma veikšanas klients ēdienu nesaņem, turklāt no klienta tiek ieturēta lielāka summa, nekā solīts sludinājumā.

Minētās krāpnieciskās aktivitātes notiek caur sociālo mediju platformām, piemēram, "Facebook" un "Instagram".

"Burger King" pārstāvji norāda, uzņēmums ir informējis klientus par radušos situāciju, izmantojot uzņēmuma sociālo mediju kanālus, aicinot klientus bloķēt attiecīgo reklāmas saturu un ziņot par viltus kontu sociālo mediju platformai, taču krāpnieciskās shēmas sociālajos tīklos joprojām tiek izplatītas.

"Burger King" pārstāvji arī uzsver, ka uzņēmuma maltītes iespējams pasūtīt tikai "Burger King" oficiālajā tīmekļvietnē, filiālēs un piegādes platformās "Wolt" un "Bolt".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lasiet arī

Kriminālziņas Skandāls ar BaltCap līdzekļu piesavināšanos - EIB viceprezidenta komentārs

Eiropas Investīciju banka (EIB), kas ieguldījusi 20 miljonus eiro Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" infrastruktūras fondā, ir vīlusies par informāciju, ka bijušais fonda partneris ir piesavinājies miljoniem eiro, tomēr tas neietekmē EIB plānus Baltijas valstīs, paziņoja bankas viceprezidents Tomass Estross.

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Sabiedrība Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpj vairāk nekā 1000 eiro

Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpti vairāk nekā 1000 eiro, informē Valsts policija.

Sabiedrība «McDonald's» brīdina par viltus piedāvājumiem sociālajos tīklos

Ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonald's" vārdā pēdējo nedēļu laikā sociālajos tīklos parādījušies viltus piedāvājumi par maltīšu komplektiem un konkursiem.