• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:58, 03.05.2024


Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.



Viņa skaidroja, ka Latvijas iemaksa UNRWA no 2020.gada ir bijuši 17 000 eiro gadā. Maksājumu ĀM veic, kad tiek saņemts attiecīgs UNRWA rēķins. Līdz šim rēķini tika saņemti gada pirmajā pusē.

Eglīte atzīmēja, ka lēmums par iemaksu atjaunošanu UNRWA pieņemts, ņemot vērā Neatkarīgās pārskata grupas secinājumus un iemaksas apturējušo Baltijas valstu un Ziemeļvalstu, un vairākuma palīdzību apturējušo Eiropas Savienības dalībvalstu plānus atjaunot palīdzību UNRWA. Viņa pieminēja, ka Eiropas Komisija palīdzību nebija apturējusi.

"Sekojot publiski izskanējušām apsūdzībām par UNRWA darbinieku iesaisti teroristu uzbrukumos, Latvija pieņēma lēmumu uz izmeklēšanas laiku apturēt palīdzību aģentūrai. Pārskata rezultātā pierādījumi šīm apsūdzībām netika gūti," akcentēja ĀM preses sekretāre.

Izraēlas vēstniecība Latvijā tviterī uzsver, ka Izraēla ir sniegusi donorvalstīm detalizētu informāciju par simtiem "Hamās" kaujinieku un vēl simtiem citu, kuri ir "Hamās" un "Islāma džihāda" organizāciju biedri.

"Visi viņi ir UNRWA darbinieki. Šie nav tikai daži bojāti āboli - šis ir viscaur sapuvis un indīgs koks. Latvijas nodokļu maksātāju naudas pārskaitīšana organizācijai, kurā liels skaits tās darbinieku ir "Hamās" biedri - organizācijai, kura ir Eiropas Savienībā aizliegta kā teroristiska organizācija - neveicinās reģiona iedzīvotāju drošību un labklājību, vienlīdz ne izraēliešiem, ne palestīniešiem," pauž vēstniecībā, akcentējot, ka UNRWA ir "daļa no problēmas, nevis risinājuma".

LETA jau rakstīja, ka janvārī Izraēla apsūdzēja 12 UNRWA darbiniekus par saistību ar palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" 7.oktobrī sarīkoto slaktiņu. ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs solīja visaptverošu UNRWA darbības izmeklēšanu un atlaida dažus tās darbiniekus.

1949.gadā izveidotā UNRWA sniedz atbalstu palestīniešu bēgļiem. Šajā aģentūrā strādā vairāk nekā 30 000 cilvēku, tai skaitā 13 000 Gazas joslā vien.

Kā vēstīts, Kanāda un Zviedrija martā nolēma atjaunot finansējumu UNRWA. Kanādas valdība, kas oficiāli apstiprinājusi nodomu atjaunot maksājumus UNRWA, to pamatoja ar "katastrofālo situāciju Gazā".

Arī Zviedrija paziņoja, ka atjaunos finansējumu UNRWA, pirmo maksājumu plānojot 200 miljonu kronu jeb 17,9 miljonu eiro apmērā. Lēmums atjaunot finansējumu pieņemts, jo Zviedrija esot saņēmusi apliecinājumus, ka aģentūrā tiek veiktas papildu izdevumu un darbinieku pārbaudes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Pasaule Latvijas ĀM: Palestīnas valstiskuma atzīšana patlaban nav dienaskārtībā

Vienpusēja Palestīnas valstiskuma atzīšana nacionālā līmenī patlaban nav dienaskārtībā, aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Pasaule Latvija atbalsta Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu divu valstu sarunu ceļā

Latvija primāri atbalsta abu pušu sarunas kā labāko ceļu uz divu valstu risinājumu un Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, atbildot uz jautājumu, vai Latvija plāno atzīt Palestīnu kā valsti.