• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai. Ko viņš izdarījis?

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 11:06, 16.04.2024


Krāpšanas shēmā par viltotiem ieguldījumiem kaņepju ražotnēs aizdomās turēto Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai.


Foto: LETA

Ar "Eirojust" atbalstu ir izdevies apturēt masveida krāpšanu Eiropas valstīs, kas saistīta ar viltotiem ieguldījumiem kaņepju ražotnēs, lai izstrādātos produktus izmantotu medicīnā. Likvidētas divas saistītas noziedzīgas organizācijas. Aplēsts, ka izkrāptie naudas līdzekļi ir aptuveni 645 miljoni eiro.

Aizdomās turēto vidū ir arī viena persona no Latvijas, kura aizturēta 11.aprīlī. 12.aprīlī, pamatojoties uz Madrides tiesas izdotu Eiropas apcietinājuma lēmumu un Latvijas Ģenerālprokuratūras ierosinājumu, Rīgas pilsētas tiesa piemēroja aizturētai personai izdošanas apcietinājumu, ziņo Latvijas prokuratūra.

Ģenerālprokuratūrā turpinās Eiropas apcietinājuma lēmuma pārbaude un tiek lemts jautājums par personas izdošanu Spānijai.

Latvijā operācijas norisē iesaistījās Ģenerālprokuratūra un Valsts policija.

Jau ziņots, ka Eiropas valstu policija kopīgā operācijā aizturējusi deviņas personas, kas tiek turētas aizdomās par dalību vērienīgā krāpšanas shēmā, kurā, solot lielu peļņu no medicīnā izmantojamās marihuānas audzēšanas, apkrāpti vairāk nekā 180 000 investoru, piektdien paziņojusi Eiropas Savienības (ES) tiesībaizsardzības aģentūra "Eiropols".

Reidos Eiropā un Dominikānas Republikā ceturtdien piedalījās aptuveni 400 likumsargi. Operācija bija vērsta pret krāpšanas shēmu "JuicyFields".

Policija aizturēja aizdomās turamos Lielbritānijā, Vācijā, Itālijā, Latvijā, Spānijā un Dominikānas Republikā, kur tika aizturēts viens no galvenajiem aizdomās turamajiem.

"Saskaņā ar tiesu aplēsēm kopējie zaudējumi, kas radušies viltus investīciju rezultātā reklamētajā kaņepju audzēšanas pūļa finansējuma platformā, sasniedz 645 miljonus eiro," paziņoja "Eiropols".

"JuicyFields" laikā no 2020. līdz 2022.gadam vilināja klientus ieguldīt tikai 50 eiro, lai iegādātos kaņepju augu tiešsaistē tā dēvētajās "e-audzēšanas iespējās". Tīmekļa vietne apgalvoja, ka savieno investorus ar medicīnisko kaņepju ražotājiem, solot gada peļņu 100% vai vairāk, un sākotnējiem ieguldītājiem tika izmaksāta divkārša ieguldījuma summa, atklāja "Eiropols".

"Šo finansiālo ieguvumu motivēti, daudzi ieguldītāji paaugstināja likmes un maksāja simtiem, tūkstošiem vai daudzos gadījumos pat desmitiem tūkstošu eiro," norādīja policijas aģentūra.

"Platforma šķita uzticama, jo tā bija ne tikai pārstāvēta digitālajā vidē, bet arī uzturēja uzticamas legālas uzņēmējdarbības struktūras tēlu ar fiziskiem birojiem, personālu un pārstāvniecību kaņepju nozares pasākumos," skaidroja "Eiropols".

Taču 2022.gada jūlijā "JuicyFields" pēkšņi pārtrauca darboties, iesaldējot naudas izņemšanu. Policija saņēma daudz ziņojumu par krāpšanu, un veica sarežģītu koordinētu izmeklēšanu, iesaistot dažādu Eiropas valstu aģentūras.

Policijas operācijā ceturtdien tika konfiscēta arī skaidra naudu, luksusa transportlīdzekļi, mākslas darbi un citi luksusa priekšmeti, kā arī iesaldēti miljoniem eiro bankas kontos un kriptovalūtās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Lasiet arī

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Kriminālziņas «Burger King» brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotu krāpšanu

Ātrās ēdināšanas ķēde "Burger King" brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotām krāpšanas shēmām sociālajos tīklos, līdzīgi kā to pagājušajā nedēļā ziņoja arī "McDonald's".

Sabiedrība Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpj vairāk nekā 1000 eiro

Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpti vairāk nekā 1000 eiro, informē Valsts policija.

Sabiedrība «McDonald's» brīdina par viltus piedāvājumiem sociālajos tīklos

Ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonald's" vārdā pēdējo nedēļu laikā sociālajos tīklos parādījušies viltus piedāvājumi par maltīšu komplektiem un konkursiem.