• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpj vairāk nekā 1000 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:12, 30.01.2024


Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpti vairāk nekā 1000 eiro, informē Valsts policija.



Vakar Valsts policijā saņemts iesniegums no kādas liepājnieces, kura saņēma mobilajā telefonā īsziņu no nezināma tālruņa numura, kurā norādīts, ka viņai ir pienākusi paciņa, bet šo paciņu nevarot piegādāt, jo trūkst adreses informācijas un, lai šo adresi apstiprinātu, jāuzspiež un norādītās saites.

Sieviete saiti atvērusi, kur bija redzama mājaslapa, kas vizuāli atgādina "Latvijas pasta" mājaslapu. Sieviete ievadīja prasīto informāciju - vārdu, uzvārdu, savas bankas kartes datus un vēlāk, tajā pašā dienā konstatēja, ka ar viņas kontu veiktas krāpnieciskas darbības. Noskaidrots, ka veikti seši dažādi pirkumi, radot kopējos materiālos zaudējumus vairāk nekā 1000 eiro apmērā. Valsts policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Šajās dienās iedzīvotāji saņem šādas īsziņas it kā no "Latvijas pasta", taču, apzinoties, ka īsziņa izskatās aizdomīga, viņi sazinās ar "Latvijas pastu", vaicājot, vai viņi šo īsziņu ir sūtījuši. "Latvijas pasts" gan iedzīvotājiem atbildē norāda, gan arī publiski savā mājaslapā izlika paziņojumu, ka nekad ar SMS vai e-pasta ziņu starpniecību neprasa klientiem ievadīt bankas konta vai maksājumu kartes datus, kā arī apstiprināt darbības ar Smart-ID/kodu kalkulatora kodu.

Valsts policija atkārtoti brīdina iedzīvotājus par krāpniekiem, kuri, nosūtot īsziņas, aicina iedzīvotājus atjaunot informāciju par pasta sūtījumiem. Atverot norādītās saites un krāpnieciskajās lapās ievadot internetbankas datus, iedzīvotājiem tiek izkrāpta nauda.

Krāpnieki mēdz nosūtīt īsziņas arī valsts iestāžu, piemēram, policijas un tiesas vārdā un līdzīgā veidā izvilināt pieejas datus iedzīvotāju bankas kontiem.

Valsts policija aicina nevērt vaļā šādām īsziņām pievienotās aizdomīgās saites, kas nesakrīt ar iestāžu oriģinālajām adresēm un neievadīt apšaubāmās vietnēs savus internetbankas un personas datus, kā arī neapstiprināt maksājumus, ja nav pārliecības par tiem, atgādina policijas pārstāve.

Gadījumā, ja no konta ir izkrāpta nauda vai veikti pārskaitījumi no svešiem kontiem, par to pēc iespējas ātrāk jāpaziņo savai bankai un pēc tam jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai jāsūta iesniegums elektroniski.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Skandāls ar BaltCap līdzekļu piesavināšanos - EIB viceprezidenta komentārs

Eiropas Investīciju banka (EIB), kas ieguldījusi 20 miljonus eiro Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" infrastruktūras fondā, ir vīlusies par informāciju, ka bijušais fonda partneris ir piesavinājies miljoniem eiro, tomēr tas neietekmē EIB plānus Baltijas valstīs, paziņoja bankas viceprezidents Tomass Estross.

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Kriminālziņas «Burger King» brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotu krāpšanu

Ātrās ēdināšanas ķēde "Burger King" brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotām krāpšanas shēmām sociālajos tīklos, līdzīgi kā to pagājušajā nedēļā ziņoja arī "McDonald's".

Sabiedrība «McDonald's» brīdina par viltus piedāvājumiem sociālajos tīklos

Ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonald's" vārdā pēdējo nedēļu laikā sociālajos tīklos parādījušies viltus piedāvājumi par maltīšu komplektiem un konkursiem.