• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Konstatē krāpšanos uzturēšanās atļauju pieprasīšanā ārvalstu «vidusskolniekiem»

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 23:49, 03.03.2024


Pēdējā laikā konstatēta regulāra krāpšanās termiņuzturēšanās atļauju (TUA) pieprasīšanā, ārvalstniekus aicinot uz Latviju mācīties pamatskolās un vidusskolās, bet izglītošanu reāli neveicot.


Foto: LETA

Minētā iemelsa dēļ Iekšlietu ministrija (IeM) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) ir iesniedzis priekšlikumu grozījumiem Imigrācijas likumā, lai novērstu shēmā izmantotās likuma normas nepamatotu izmantošanu.

IeM skaidro, ka novērota pieaugoša tendence dažādiem Latvijā akreditētiem pieaugušo tālākizglītības centriem veidot mācību programmas un uzaicināt trešo valstu pilsoņus Latvijā it kā apgūt izglītības programmas. Vairumā gadījumu izglītības programmu ilgums ir viens vai divi gadi, taču vidējais mācību laiks dienā nepārsniedzot pat vienu stundu, norāda ministrijā.

Šādu izglītības iestāžu uzaicināto ārzemnieku ieceļošanas mērķis nereti ir saistīts ar došanos uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, pat nesākot mācības, atzīmē IeM pārstāvji.

Trešo valstu pilsoņi tiek uzaicināti kopā ar ģimenes locekļiem, viņu ieceļošanas nodrošināšana rada administratīvo slogu gan Latvijas pārstāvniecībām ārvalstīs, gan Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, gan Akadēmiskās izglītības centram, veicot šo personu izglītības dokumentu atzīšanu, norāda IeM un uzsver, ka izglītības ieguve netiek nodrošināta.

IeM rosina attiecīgajā normā precizēt, ka TUA var prasīt uz mācību laiku, ja uzturēšanās Latvijā ir saistīta ar izglītības iegūšanu akreditētā izglītības iestādē obligātās pamatizglītības vai vidējās izglītības posmā, izglītības ieguvi sākot pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lasiet arī

Sabiedrība PMLP aicina Krievijas pilsoņus neatlikt dokumentu iesniegšanu uz pēdējo brīdi

Pilsonības un migrācija lietu pārvalde (PMLP) aicina Krievijas pilsoņus neatlikt dokumentu iesniegšanu uz pēdējo brīdi, lai nokārtotu uzturēšanās atļauju uz laiku līdz diviem gadiem, LETA pārvaldē.

Kriminālziņas Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai. Ko viņš izdarījis?

Krāpšanas shēmā par viltotiem ieguldījumiem kaņepju ražotnēs aizdomās turēto Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai.

Kriminālziņas Par naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm piespriež gadu cietumā

Rīgas rajona tiesa uzņēmēju Vitu Taubi ir atzinusi par vainīgu apsūdzībās par naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm un piespriedusi viņai gadu cietumā.

Kriminālziņas Banka brīdina: tuvojas periods, kad krāpnieki kļūs īpaši aktīvi

Lai gan krāpnieku aktivitāte pastāvīgi saglabājas augstā līmenī, tomēr ir periodi, kad viltvārži kļūst īpaši aktīvi, un šogad gan martā, gan aprīlī pieaugs krāpniecisku īsziņu, e-pastu un zvanu vilnis, jo gaidāma atbalsta izmaksa kredītņēmējiem, informē "SEB bankas" Drošības pārvaldes vadītājs Mārcis Pelcis.