• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 16:42, 04.05.2024


Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.



Ja cilvēkā nav spēcīga iekšējā garīgā balsta, viņš nespēs balstīt ne savu ģimeni, ne tautu, ne valsti un kur nu vēl atdot savu dzīvību, ja nāksies to darīt, lai Latvija atkal nenonāktu okupācijas jūgā, pauda Bulis.

Viņš norādīja, ka Latvijai ir nepieciešams, lai tās cilvēki cīnās nevis viens pret otru, tādējādi radot sabiedrībā sašķeltību, bet gan kopīgi cīnās par valsts attīstību un uzplaukumu.

Bīskaps akcentēja, ka brīvība, kuru Latvija atguva pirms 34 gadiem, ir viena no vislielākajām cilvēka vērtībām, par kuru jābūt pateicīgiem. Vienlaikus viņš aicināja paskatīties, kāda šodien izskatās mūsu brīvība, un padomāt, vai mēs brīžiem neaizmirstam, ka brīvība tikai tad ir brīvība, ja tajā blakus necieš cits cilvēks.

Līdz ar to Bulis svētku sprediķī mudināja domāt ne vien par sevi, bet arī par apkārtējo cilvēku interesēm, neizstumjot atšķirīgo un svešo.

Kā ziņots, šodien, Latvijā Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, aprit 34.gadskārta, kopš 1990.gada 4.maijā Augstākā Padome pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Muzeju naktī runās par latviešu kino leģendu Adu Neretnieci (+VIDEO)

"Kinorežisors - tā ir nolādēti grūta profesija, īpaši sievietei".

Kultūra Francijā sāksies Kannu festivāls, kurā demonstrēs Latvijas filmu «Straume»

Francijā šodien sāksies Kannu kinofestivāls, kur konkursam "Īpašais skatiens"atlasīta arī Latvijas režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma "Straume" jeb "Flow", aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Margarita Rimkus.

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā notiks Jehovas liecinieku ikgadējais kongress

No 23. līdz 25.jūnijam Rīgā notiks Jehovas liecinieku kongress "Esiet pacietīgi!", aģentūru LETA informēja reliģiskās organizācijas "Jehovas liecinieki" pārstāvis Vjačeslavs Zaicevs.

Kultūra Maltas ordenis pirmoreiz ievēl lielmestru, kurš nav aristokrāts

Par Maltas bruņinieku ordeņa lielmestru trešdien tika ievēlēts Kanādas advokāts Džons Danlaps, kurš ir pirmais šī ordeņa vadītājs bez aristokrātiskas izcelsmes un arī pirrmais neeiropietis šajā amatā.

Sabiedrība Delna: daļai jauniešu netic savām spējām ietekmēt lēmumus skolā

Daļai jauniešu nav ticības spējai ietekmēt lēmumus skolā un vēl jo vairāk pašvaldībā, liecina biedrības "Sabiedrība par atklātību - Delna" ("Delna") veiktā aptauja par jauniešu pilsonisko līdzdalību.

Ekonomika 80 Latvijas uzņēmumi piedāvā darbu jaunā sociālajā platformā (+VIDEO)

Projekta mērķis ir ne tikai sekot līdzi darba tirgus tendencēm, bet arī pavērt perspektīvas darba iespējas cilvēkiem no reģioniem.