• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:12, 06.02.2024


Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.


Foto: LETA

LATTA papildina, ka, nodrošinot patieso odometra rādījumu atbilstoši pieejamai informācijai datu bāzēs, tiesības reģistrēt šādus transportlīdzekļus būtu atjaunojamas.

Savukārt, ja transportlīdzeklim ir ticis bojāts odometrs, tad pārdevējam ir jāsniedz pierādījumi par šo faktu - ticamus aktuālos datus no nomainītā odometra un jaunā odometra iegādi un rādījumu apliecinošos dokumentus, norāda LATTA.

Tāpat asociācijā uzsver, ka ir nepieciešama stingra disciplīna arī Latvijā reģistrētu transportlīdzekļu ekspluatācijā attiecībā uz odometru rādījumiem, papildinot, ja tehniskās apskates laikā tiek konstatēts, ka odometra rādītāji ir mazāki nekā fiksēti iepriekšējās tehniskās apskates laikā, automašīnai tiktu liegts piedalīties ceļu satiksmē un apskate būtu jāveic atkārtoti pēc odometra datu neatbilstību novēršanas.

Tādējādi šāds risinājums būtu spēcīgs stimuls automašīnu tirgotājiem un īpašniekiem ievērot normatīvos aktus, kā arī ieviestu funkcionējošu soda mehānismu tiem, kuri mēģina veikt aizliegtās manipulācijas ar odometriem, atzīmē asociācijā.

Tāpat LATTA uzsver, lai cīnītos pret odometru manipulāciju, ir nepieciešams efektīvs un saskaņots rīcības plāns, kas iesaistītu gan valsts, gan nevalstiskās organizācijas, papildinot, ka viens no šāda plāna dalībniekiem būs LATTA, kas ir Latvijas transportlīdzekļu tirgotāju intereses pārstāvošā organizācija.

Vienlaikus asociācijā norāda, ka sabiedrība dažkārt pieņem šādu odometru datu koriģēšanu un neizturas pienācīgi kritiski, bet, ieviešot stingru uzskaiti un iedarbīgus noteiktās kārtības ievērošanas kritērijus, ir iespējams beigt šo negodīgu praksi.

Tādējādi LATTA aicina ieinteresētās puses atbalstīt šos priekšlikumus, kas ir svarīgs solis cīņā pret odometru manipulācijām, kā arī asociācija aicina sabiedrību būt uzmanīgiem un informētiem, pērkot vai pārdodot transportlīdzekļus, pārliecinoties, ka transportlīdzekļa nobraukums atbild Ceļu satiksmes drošības direkcijas datubāzē esošajai informācijai.

Asociācija arī aicina noteikt sodu par odometru rādītāju manipulācijām līdzvērtīgu krāpšanai lielos apmēros.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas numura zīmes šogad izsniegtas 25 transportlīdzekļiem no Krievijas

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā šogad līdz 14.februārim ir pārreģistrēti 25 transportlīdzekļi, kas iepriekš bija reģistrēti Krievijā, ziņo CSDD.

Ekonomika Latvijā reģistrēto jauno elektroauto skaits pērn pieaudzis par 52,1%

Latvijā pagājušajā gadā reģistrēti 1624 jauni elektroauto, kas ir par 52,1% vairāk nekā 2022.gadā, informē Auto asociācijas pārstāvji.

Pasaule Parīzieši referendumā atbalsta stāvvietu maksu celšanu apvidus auto

Parīzes iedzīvotāji referendumā svētdien nobalsoja par stāvvietu maksu trīskāršošanu pilsētas apvidus automobiļiem.

Pasaule Parīzē notiek referendums par stāvvietu maksas paaugstināšanu džipiem

Parīzē šodien notiek referendums par stāvvietu maksas paaugstināšanu apvidus automobiļiem.