• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:32, 30.04.2024


Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).


Foto: LETA

Pieteikties vasaras darbam skolēni varēs, aizpildot pieteikuma anketu NVA tīmekļvietnes sadaļā "Darbs vasaras brīvlaikā". Pieteikuma anketā skolēnam jānorāda savi personas dati, mācību iestāde, kurā tiek Iegūta izglītība, klase vai kurss, kurā skolēns mācās, un kontaktinformācija saziņai ar NVA. Jautājumu gadījumā NVA aicina zvanīt uz informatīvo tālruni 80200206.

Skolēniem piedāvāto brīvo darba vietu saraksts tiks publicēts, regulāri papildināts un aktualizēts NVA tīmekļvietnes sadaļā "Darbs vasaras brīvlaikā". Skolēnam jāseko līdzi brīvo darba vietu sarakstam un, sazinoties ar darba devēju, jāpiesakās piemērotai vakancei.

Ja skolēns par nodarbinātību un tās ilgumu būs vienojies ar darba devēju, kurš attiecīgo vakanci ir pieteicis NVA, pirms darba uzsākšanas uz skolēna pieteikumā norādīto e-pasta adresi NVA darbinieks nosūtīs norīkojumu dalībai pasākumā, kā arī informāciju par darba uzsākšanas laiku un nosacījumiem, savukārt uz anketā norādīto tālruņa numuru skolēnam tiks nosūtīta īsziņa par norīkojumu.

Skolēnu elektroniskā reģistrācija pasākumam turpināsies līdz 16.augustam, tādejādi visi skolēni, kuri vēlēsies reģistrēties, to varēs izdarīt. Taču reģistrācija dalībai pasākumā vēl negarantē iesaisti, jo valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots, un darba devēji būs tie, kas izvēlēsies viņiem piemērotus darbiniekus no skolēnu vidus.

Šogad skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai paredzētais finansējums ir 4 357 920 eiro, kas ir pietiekams, lai izveidotajās darba vietās nodarbinātu 10 376 skolēnus.

NVA Nodarbinātības pasākumu departamenta direktora vietniece, Nodarbinātības pasākumu nodaļas vadītāja Vineta Leončika norāda, ka vasaras nodarbinātības pasākums ir lieliska iespēja skolēniem iegūt darba pieredzi un attīstīt darba prasmes. Tā ir iespēja, kas skolēniem ne vien sniegs iespēju praktiski iepazīt darba vidi un darba attiecības, bet arī palīdzēs daudz zinošāk plānot savu nākotnes karjeru un veidot savu profesionālo ceļu. Tāpat, viņasprāt, darba prasmju apguve vasaras brīvlaikā ir ceļš uz patstāvību, sevis pilnveidošanu un savu spēju atklāšanu.

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākums norisināsies no 1.jūnija līdz 31.augustam. Piedalīties pasākumā aicināti skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

Skolēna nodarbinātības ilgums pasākumā var būt no divām nedēļām līdz diviem mēnešiem. Skolēna mēneša atalgojums par pilnu nostrādātu darba laiku būs ne mazāks par valstī noteiktās minimālās algas apmēru - 700 eiro pirms nodokļu nomaksas. Valsts līdzfinansētajās darba vietās arī šovasar varēs strādāt Ukrainas civiliedzīvotāju bērni.

Skolēns vecumā no 15 līdz 17 gadiem tiek nodarbināts ne ilgāk kā 7 stundas dienā un ne vairāk kā 35 stundas nedēļā. Skolēns vecumā no 18 līdz 20 gadiem tiek nodarbināts 8 stundas dienā, 40 stundas nedēļā. Skolēni netiek nodarbināti darbos, kas saistīti ar paaugstinātu risku viņu drošībai, veselībai, tikumībai un attīstībai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Piensaimnieks: «Līdz gada beigām Latvijā būs nedaudz ap 100 000 govju» (+VIDEO)

Ražošanas saimniecības izmanto mazāk dabas, resursu, mazāk dzīvnieku.

Ekonomika Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotajā informatīvajā apskatā "Darbaspēka apsekojuma galvenie rādītāji 2023.gadā".

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Lasiet arī

Sabiedrība Vairāk nekā 50% darba pretendentu interesējas par priekšrocībām (+VIDEO)

Uzņēmumi Latvijā, kas piedāvās plašāku labumu grozu un jēgpilnus projektus būs konkurētspējīgāki un pievilcīgāki.

Sabiedrība LDDK: darbnespējas lapu apmaksas apmēri Latvijā - 5 reizes lielāki, nekā Lietuvā

Darba devējam ir jāvelta laiks, lai uzlabotu vidi un rūpētos par to, lai apstākļi veicinātu produktivitāti.

Sabiedrība Aptauja: daudzi darbinieki Latvijā nesaņem emocionālu atlīdzību (+VIDEO)

"Vadītājiem nav jāgaida kāds īpašs brīdis vai pārrunu process, lai sniegtu konstruktīvu atgriezenisko saiti".

Ekonomika Pētījums: teju puse iedzīvotāju mainījuši darbu neatbilstoša atalgojuma dēļ

Latvijā teju puse jeb 49% aptaujāto iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 39 gadiem par visizplatītāko iemeslu darba maiņai atzīst neatbilstošu atalgojumu, liecina uzņēmuma "Evolution Latvia" un platformas "Visas iespējas" īstenotā indeksa "Jaunatne. Darbs. Vide" veiktais pētījums, kas tapis sadarbībā ar kompāniju "Norstat".