• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sāksies dejotāju repertuāra pārbaudes skates Deju svētkiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 08:03, 03.03.2023


Šodien sāksies Dziesmu un deju svētku deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" un lielkoncerta "Balts" deju kolektīvu koprepertuāra pārbaudes skates, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.


Foto: LETA

Viņa atzīmēja, ka XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem gatavojas 16 410 dejotāji no 672 deju kolektīviem un 35 bērnu deju kolektīviem. Laikā līdz 7.maijam repertuāra pārbaudes skates norisināsies 31 vietā Latvijā.

Dejotāju sniegumu vērtēs žūrijas eksperti - deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" un lielkoncerta "Balts" mākslinieciskie vadītāji, Dziesmu un deju svētku virsvadītāji un deju autori. Ikviens interesents aicināts vērot skates un atbalstīt dejotājus.

Pirmā skašu maratonu iesāks Rīga. Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šodien dejos "B", "F", "F2" un "D" grupas kolektīvi. Turpat sestdien plkst.10 uzstāsies "C" un "E1" grupas, savukārt VEF Kultūras pilī plkst.17 notiks bērnu un "B" grupas kolektīvu uzstāšanās. VEF Kultūras pilī svētdien plkst.12 sāksies "D" grupas kolektīvu skate. Deju repertuāra pārbaudes skati Rīgā noslēgs "A" grupas kolektīvi, kuri VEF Kultūras pilī uzstāsies plkst.16.30.

Ertmane norāda, ka Daugavas stadionā 7.jūlijā un 8.jūlijā notiks deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs". Deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" repertuārā iekļautas 32 dejas, no tām trīspadsmit godalgotas jaunrades dejas un septiņas dejas no Latvijas skatuviskās dejas Zelta fonda.

Savukārt 3.jūlijā "Arēnā Rīga" notiks Latviešu skatuviskās dejas lielkoncerts "Balts", kas veidots ar jaunu mūziku, jaunām horeogrāfijām un jaunu māksliniecisko risinājumu, kurā apvienota skatuviskā deja un latviešu tēlotāja māksla. Lielkoncerts ir 18 horeogrāfu kopdarbs ar 18 jaunām dejām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Lasiet arī

Sabiedrība Policija brīdina! Dziesmu svētku norises vietās aizliegs lidināt dronus

Līdz 10.jūlijam Dziesmu un deju svētku norises laikā līdztekus citiem sabiedriskās kārtības un drošības pasākumiem pastiprināta kontrole tiks vērsta arī dronu lidināšanai, kas pasākuma norises vietās ir aizliegta, informēja Valsts policijā (VP).

Veselība Farmaceite: 10 padomi dziedātāju un dejotāju aptieciņai

Viens no šīs vasaras skaistākajiem un gaidītākajiem pasākumiem ir Vispārējie Latvijas Dziesmu un Deju svētki. Lai svētki sagādātu tikai pozitīvas emocijas un nelielas veselības problēmas nepārsteigtu nesagatavotus, ikvienam svētku dalībniekam ieteicams pārskatīt savas aptieciņas saturu. Ko ņemt vērā un kādus līdzekļus noteikti vajadzētu iekļaut savā svētku aptieciņā, konsultēja farmaceite Dace Persa.

Kultūra Apskatāma ekspozīcija Dziesmusvētku telpa

Mežaparka Lielās estrādes jeb Sidraba birzs Ziemeļrietumu spārnā šodien atklāta Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) ekspozīcija "Dziesmusvētku telpa", informēja RMM pārstāve Ilona Matvejeva.

Sabiedrība Tracis ap Dziesmu svētku biļetēm: Pārskaitušies arī daudzi koristi

Lai arī uz Dziesmu svētku koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" šovakar biļetes vēl bija pieejamas, lētāko biļešu par 50 eiro neesamība radījusi vairāku koru kolektīvu neapmierinātību, piektdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".