• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dziesmu svētkos dzimšanas dienas svinēs 968 dalībnieki

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 13:56, 30.06.2023


Dziesmu un deju svētkos dzimšanas dienas svinēs 968 dalībnieki, visvairāk - 139 - noslēguma dienā, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.


Foto: Arhīvs.

Tāpat uz svētkos piedalīsies diasporas kolektīvi no 22 valstīm: ASV, Austrālijas, Austrijas, Beļģijas, Brazīlijas, Dānijas, Francijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Īrijas, Japānas, Kanādas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas, Šveices, Ukrainas, Vācijas un Zviedrijas.

XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos piedalīsies 40 560 dalībnieku. Svētkos uzstāsies 454 kori ar 15 870 dalībniekiem, 695 deju kolektīvi ar 16 879 dalībniekiem, 66 pūtēju orķestru kolektīvi ar 2097 dalībniekiem, 580 citu nozaru kolektīvi ar 5714 dalībniekiem, 88 diasporas kolektīvi ar 2587 dalībniekiem.

Svētkos piedalīsies 2239 dalībnieki vecuma grupā no viena līdz 13 gadiem, 4942 dalībnieki vecuma grupā no 14 līdz 18 gadiem, 6832 dalībnieki vecuma grupā no 19 līdz 29 gadiem, 6226 dalībnieki vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem, 6828 dalībnieki vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem, 6906 dalībnieki vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem, 4348 dalībnieki vecuma grupā no 60 līdz 69 gadiem un 2226 dalībnieki vecuma grupā no 70 līdz 96 gadiem.

Tradicionāli svētkos piedalās arī ārvalstu kolektīvi. Koncertos Mežaparkā piedalīsies Japānas koris "Gaisma", un Ļvivas Nacionālais Akadēmiskais vīru un zēnu koris "Dudaryk" koris no Ļvivas.

Svētku dalībnieku vidū būs arī Flensburgas pilsētas Domes pūtēju orķestris, Villihas pilsētas koris "Cantamus", Mepenes jaunais jauktais koris, Ocjēri pilsētas vīru koris, vokālais ansamblis "Sirds melodija" no Ķīnas, Hollolas deju kolektīvs "Purpuri" no Somijas.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiek tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Interesanti fakti Londonas centrā izbēguši armijas zirgi ievaino četrus cilvēkus (VIDEO)

Londonas centrā trešdien sava vaļā izkļuvuši pieci armijas zirgi, un ar to saistītos negadījumos ievainoti četri cilvēki, pavēstīja bruņotie spēki un ārkārtas dienesti.

Lasiet arī

Veselība Farmaceite: 10 padomi dziedātāju un dejotāju aptieciņai

Viens no šīs vasaras skaistākajiem un gaidītākajiem pasākumiem ir Vispārējie Latvijas Dziesmu un Deju svētki. Lai svētki sagādātu tikai pozitīvas emocijas un nelielas veselības problēmas nepārsteigtu nesagatavotus, ikvienam svētku dalībniekam ieteicams pārskatīt savas aptieciņas saturu. Ko ņemt vērā un kādus līdzekļus noteikti vajadzētu iekļaut savā svētku aptieciņā, konsultēja farmaceite Dace Persa.

Kultūra Apskatāma ekspozīcija Dziesmusvētku telpa

Mežaparka Lielās estrādes jeb Sidraba birzs Ziemeļrietumu spārnā šodien atklāta Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) ekspozīcija "Dziesmusvētku telpa", informēja RMM pārstāve Ilona Matvejeva.

Sabiedrība Tracis ap Dziesmu svētku biļetēm: Pārskaitušies arī daudzi koristi

Lai arī uz Dziesmu svētku koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" šovakar biļetes vēl bija pieejamas, lētāko biļešu par 50 eiro neesamība radījusi vairāku koru kolektīvu neapmierinātību, piektdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kultūra Biļetes uz Dziesmu svētku pasākumiem Mežaparkā pirktas no 48 valstīm

Biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem Mežaparkā iegādājušies interesenti no 48 valstīm, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.