• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 13:43, 30.04.2024


Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.


Foto: LETA

Konkursā tika aicināts pieteikties uz trīs valdes locekļu amatiem - valdes locekli mākslinieciskajos jautājumos, kurš vienlaikus ir arī valdes priekšsēdētājs, valdes locekli administratīvajos jautājumos un valdes locekli finanšu jautājumos. Katram no tiem noteiktas specifiskas, amatam atbilstošas prasības konkursā.

Līdztekus citiem atlases dokumentiem tiks izvērtēti arī LNOB valdes locekļu pretendentu izstrādātie un iesniegtie LNOB iepriekšējās darbības - pēdējo desmit gadu - izvērtējumi un turpmākās darbības attīstības piedāvājumi, kurā norādīti to īstenošanas veidi un līdzekļi. Konkursā kā ļoti būtiskas tiks izvērtētas arī visu pretendentu komandas vadīšanas, stratēģiskā redzējuma, orientācijas uz rezultātu sasniegšanu un lēmumu pieņemšanas un atbildības kompetences, norāda Kokale.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam LNOB valdes locekļu atalgojums mēnesī ir no 7047 līdz 7 830 eiro. Konkurss 28.martā izsludināts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", kā arī KM tīmekļvietnē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Nesaskata likuma pārkāpumus LTV «Kultūršoka» vēstulē režisoram Hermanim

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nesaskata Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likuma pārkāpumus Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" vēstulē Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Kultūra Šausmu iestudējums «Puscilvēki» Leļļu teātrī veltīs Halovīnam (+VIDEO)

Tās autori pēta senlatviešu pārliecību, ka gari ir mituši jau gadsimtiem ilgi un joprojām atrodas starp mums.

Kultūra Jaunmoku pils aicina rudens ceļojumā (+VIDEO)

Slavenais Rīgas mērs Džordžs Armisteds šeit mīlēja medīt.

Kultūra Kāpēc slavena Helēna Heinrihsone pērtiķus attēloja asiņainos toņos (+VIDEO)

Kustība un mīmika šajos darbos it kā nepārprotami norāda uz tēlu fizisko piederību.

Lasiet arī

Kultūra Tapis baleta «Džungļu grāmata» iestudējums

Latvijas Nacionālajā baletā 12.aprīlī pirmizrādi piedzīvos komponista Kārļa Lāča un horeogrāfa un libreta autora Raimonda Martinova baleta "Džungļu grāmata" iestudējums, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Kultūra Baleta izrāde veltīta latviešu baleta zvaigznei Janīnai Pankratei (+VIDEO)

Teicamā aktiera meistarība apvienojumā ar labu tehniku un dzirkstošu temperamentu bija noteicošais, kas padarīja neaizmirstamu ikvienu lomu.

Kultūra Latvijas Nacionālajā operā un baletā aizvadīta veiksmīga sezona

Ar Rīgas Operas festivāla Galā koncertu noslēgusies Latvijas Nacionālās operas un baleta sezona. Tās laikā tapuši pieci jauniestudējumi, notikuši 244 pasākumi un skatītāju vietu aizpildījums zālēs bijis 93%, ziņu portālu VS.lv informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.