• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Čakšas ienākumi pērn palielinājušies par 71 439 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:45, 24.04.2024


Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) pērn guvusi ienākumus 112 503 eiro apmērā, kas ir par 71 439 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, kad viņa pamatā strādāja par Saeimas deputāti, liecina valsts amatpersonas iesniegtā deklarācija par 2023.gadu.


Foto: LETA

Ministres amatā Čakša saņēma algu kopumā 111 843 eiro. 80 685 eiro saņemti Krišjāņa Kariņa (JV) valdības laikā, bet 31 157 eiro - Evikas Siliņas (JV) valdībā. No Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras viņa saņēma pabalstu 300 eiro, savukārt procentos no "Luminor Bank" - 359,79 eiro.

Pagājušā gadā līdz 104 138 eiro pieauguši arī politiķes uzkrājumi bezskaidrā naudā. Tas ir par 29 096 eiro vairāk nekā 2022.gadā.

Deklarācijā Čakša norādījusi divus dzīvokļus Rīgā - viens ir īpašumā, bet otrs lietošanā. Ministres valdījumā ir automašīna "Mini Cooper Countryman".

Parādsaistību Čakšai pagājušā gada beigās nebija. Taču viņa norādījusi divus izsniegtus aizdevumus 10 000 eiro un 52 646 eiro, kas ir tādā pašā apmērā kā 2021. un 2022.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima noraida pieprasījumu Čakšai par seksuālās izglītības mācību materiāliem

Saeima šodien noraidīja "Apvienotā saraksta" (AS) deputātu pieprasījumu izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) par Valsts izglītības satura centra (VISC) metodisko materiālu "Seksuālā izglītība - jautājumi un atbildes" nokļūšanu izglītības sistēmā.

Sabiedrība Čakša: Visi rīki ir, bet to izmantošanas vietā vienkārši skaļi kliedzam

Skolām un pašvaldībām jau pašlaik ir pietiekami instrumenti, lai novērstu vardarbību skolās, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmai" apgalvoja izglītības ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Kas ir nevienam nezināmā Silvija Reinberga, kura nu IZM saņem 6 000 eiro mēnesī?

Šī gada jūnijā jau tika ziņots, ka iepriekšējais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Kārlis Strautiņš nolēma atgriezties Liepājas Raiņa 6.vidusskolas direktora amatā un viņa vietā par otru politiski nozīmīgāko ministrijas amatpersonu stājās nevienam nezināmā un nozari nepārzinošā 26 gadus vecā Silvija Reinberga, atgādina portāls pietiek.com.

Sabiedrība Saeimā skatīs lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu ministrei Čakšai

Otrdien sasauktās Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauts opozīcijas virzītais lēmumprojekts par neuzticības izteikšanu izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV).