• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeima noraida pieprasījumu Čakšai par seksuālās izglītības mācību materiāliem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:20, 05.10.2023


Saeima šodien noraidīja "Apvienotā saraksta" (AS) deputātu pieprasījumu izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) par Valsts izglītības satura centra (VISC) metodisko materiālu "Seksuālā izglītība - jautājumi un atbildes" nokļūšanu izglītības sistēmā.


Foto: LETA

Atbildīgās Saeimas komisijas sēdē Čakša iepriekš informēja, ka VISC gaida "nopietnas strukturālas pārmaiņas", jo iekšējās struktūras nesakārtotība vērtējama kā "ļoti masīva". Atbilstoši ministres sacītajam, šobrīd VISC pārskata visus mācību materiālus, lai pārliecinātos, vai nav ieviesušās kādas neprecizitātes.

Tāpat pēc ministres vārdiem, neesot notikusi atgriezeniskā saite no pedagogiem par to, kuri materiāli viņiem ir noderīgi.

Čakša atzīmēja, ka arī pirms tam vēstures, fizikas un ķīmijas skolotāji sūdzējušies, ka netiek sadzirdētas sūdzības par nepilnībām mācību materiālos, uz ko VISC vienmēr atbildējis ar noraidījumu. Tāpat ministre pieminēja mācību materiālus 9.klasei krievu valodā, kas pēc vecāku sūdzībām izņemti un tiek pārskatīti. Viņa tos raksturoja kā "tendenciozus, ar maigās varas elementiem". Arī VISC ierēdnes komentārs sabiedriskajos medijos, Čakšas ieskatā, nav pieļaujams no valsts ierēdņa puses.

Paralēli opozīcijas frakcijas Nacionālās apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS) iesnieguši parlamentā pieprasījumu kultūras ministrei Agnesei Loginai (P), no kuras opozīcijas politiķi vēloties saņemt skaidrojumus par izteikumiem, kas liecinot par "apņemšanos nepildīt Saeimā apstiprināto Nacionālās drošības koncepciju".

Minētā koncepcija lielā mērā tika tapusi NA un AS kādreizējo ministru vadībā. Logina ir atzinusi, ka viņa nepiekrīt Nacionālās drošības koncepcijas iecerei ar 2026.gadu pārtraukt sabiedrisko mediju darbu arī krievu valodā. Viņa konceptuāli redz lomu sabiedriskajam medijam krievu valodā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Čakša: Īsti nezinu, kuri pedagogu streika prasības punkti nav izpildīti

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) patlaban īsti nesaprotot, kuras no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) izvirzītajām streika prasībām Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nav izpildījusi.

Sabiedrība Čakša: Rīga varētu iesaistīties izglītības finansēšanas reformā

Rīga jau šogad varētu iesaistīties izglītības finansēšanas reformā, kas nozīmētu, ka reformās iesaistītos skolas ar teju pusi Latvijas skolēnu, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā" izteicās izglītības ministre Anda Čakša (JV).

Sports Čakša nosoda SOK lēmumu ļaut KF sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un ministre Anda Čakša (JV) nosoda Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties neitrālu sportistu statusā, liecina IZM un ministres paziņojumi tviterī.

Sabiedrība Čakša skaidrojas, kāpēc augsta ranga IZM ierēdņi pēdējā laikā pamet darbu

Lielās pārmaiņas, kas iniciētas pēdējo četru gadu laikā, ir ļoti noslogojušas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbiniekus un radījušas lielu spriedzi, vienlaikus nav sniegts pietiekami liels atbalsts ilgstošā laika posmā, pauda izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), skaidrojot darba attiecības pārtraukušo ierēdņu skaita iemeslus.