• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Basku zemes reģionālajās vēlēšanās panākumus gūst kreisās separātistu partijas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:22, 22.04.2024


Svētdien notikušajās Basku zemes reģionālā parlamenta vēlēšanās lielus panākumus guvusi kreisi noskaņoto separātistu partiju apvienība "EH Bildu", kas tiek uzskatīta par kādreizējā bruņotā separātistu grupējuma ETA pēcteci.


twitter.com/PelloOtxandiano
Foto: twitter

Tomēr tai pietrūcis balsu, lai izcīnītu uzvaru, ko "EH Bildu" solīja aptaujas.

Saskaņā ar rezultātiem, kas iegūti pēc 99% balsu saskaitīšanas, "EH Bildu" ieguvusi 27 no 75 Basku zemes parlamenta deputātu vietām, tikpat cik centriskā Basku nacionālistu partija (PNV), kas reģionā atradusies pie varas jau desmitgadēm ilgi.

Sešos gados, kas pagājuši pēc ETA likvidācijas, "EH Bildu" pieklusinājusi prasības pēc neatkarības no Spānijas, priekšplānā izvirzot sociālos jautājumus un tādējādi iegūstot plašu atbalstu gados jaunāko vēlētāju vidū.

Neskatoties uz "EH Bildu" panākumiem, eksperti uzskata, ka pie varas paliks PNV kopā ar Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētajiem sociālistiem, kas izcīnījuši 12 deputātu vietas.

No aptuveni 1,8 miljoniem balsstiesīgo pie vēlēšanu urnām saskaņā ar oficiālajiem datiem svētdien devušies 62,5%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Kultūra Spānijas izraudzītā dziesma Eirovīzijai sadusmo feministes

Spānijas kreisā valdība otrdien aizstāvēja šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursam izraudzīto dziesmu, kuru feministu organizācijas ir kritizējušas kā tādu, kas "aizvaino sievietes".

Pasaule Spānija atjauno sejas masku valkāšanu slimnīcās gripas dēļ

Spānijas slimnīcās un citās veselības aprūpes iestādēs no trešdienas atkal būs obligāti jāvalkā sejas maskas, jo valstī pieaug gripas gadījumu skaits, pirmdien paziņoja Veselības ministrija.

Pasaule Madridē tūkstošiem cilvēku protestē pret katalāņu separātistu amnestiju

Spānijas galvaspilsētā Madridē otrdienas vakarā vairāki tūkstoši cilvēku piedalījās demonstrācijā pie Spānijas Sociālistu partijas (PSOE) galvenā biroja, protestējot pret ierosinātu katalāņu separātistu amnestiju.

Pasaule Autobusam Spānijā ietriecoties pūlī, gājuši bojā trīs cilvēki

Spānijas dienvidu pilsētā Kadisā pirmdien gāja bojā trīs cilvēki, kad autobuss nobrauca no ielas un ietriecās gājējos, paziņoja Kadisas mērs Bruno Garsija.