• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Spānijas policija aiztur Banksija darbu viltotājus

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 10:40, 08.03.2024


Spānijas policija izjaukusi grupējumu, kas tiek turēts aizdomās par britu grafiti mākslinieka Banksija darbu viltošanu.


twitter.com/policiazaragoza
Foto: twitter

Policisti aizturēja divus cilvēkus Saragosā, kur, kā tiek uzskatīts, tika izgatavoti viltojumi, un vēl divus cilvēkus ar "zināšanām mākslas pasaulē", kuri tiek turēti aizdomās par darbu pārdošanu, paziņoja Katalonijas policija.

Policijai ir aizdomas, ka grupējums specializētos veikalos, Barselonas izsoļu namos un tiešsaistē pircējiem Vācijā, Skotijā, Spānijā un ASV pārdeva vismaz 25 darbus. Viltojumu cena varēja sasniegt 1500 eiro gabalā.

Grupējums viltoja sertifikātus, apgalvojot, ka darbus radījis Banksijs projekta "Dismaland" ietvaros. 2015.gadā atklātā izstādē bija redzama noplukusi pasaku pils duļķainā ūdens grāvī un laivu modeļi baseinā, kas pilns ar bēgļiem. Kopiespaids vedināja domāt par draudīgu Disnejlendas versiju.

Policija sāka izmeklēšanu pagājušajā gadā pēc tam, kad atklāja vairāku viltotu Banksija darbu pārdošanu. Decembrī policija atklāja darbnīcu Saragosā, kur divi "jauni Banksija urbānās mākslas sekotāji, kuriem bija ekonomiskas problēmas," radīja viltojumus, teikts policijas paziņojumā.

Izmeklēšana turpinās, un policija neizslēdz iespēju, ka tiks veiktas vēl citas aizturēšanas.

Banksijs, kura identitāte joprojām ir noslēpums, ir slavens ar saviem ironiskajiem sienas gleznojumiem negaidītās vietās. Viņa darbi, kas atrodas dažādās vietās, sākot no Londonas un Ņujorkas līdz Rietumkrastam un Gazai, ir kļuvuši ļoti pieprasīti mākslas pasaulē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī

Pasaule Spānijā sagrūstot restorāna jumtam, gājuši bojā četri cilvēki

Spānijas populārajā tūrisma salā Maljorkā ceturtdien sagruva restorāna jumts, izraisot četru cilvēku nāvi un ievainojot 21 cilvēku, paziņoja vietējie glābēji.

Pasaule Spānija pieprasa no Argentīnas prezidenta publisku atvainošanos

Spānija pirmdien pieprasījusi publisku atvainošanos no Argentīnas prezidenta Havjera Mileja par Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievas nodēvēšanu par korumpētu.

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Basku zemes reģionālajās vēlēšanās panākumus gūst kreisās separātistu partijas

Svētdien notikušajās Basku zemes reģionālā parlamenta vēlēšanās lielus panākumus guvusi kreisi noskaņoto separātistu partiju apvienība "EH Bildu", kas tiek uzskatīta par kādreizējā bruņotā separātistu grupējuma ETA pēcteci.