• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Spānijas policija aiztur Banksija darbu viltotājus

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 10:40, 08.03.2024


Spānijas policija izjaukusi grupējumu, kas tiek turēts aizdomās par britu grafiti mākslinieka Banksija darbu viltošanu.


twitter.com/policiazaragoza
Foto: twitter

Policisti aizturēja divus cilvēkus Saragosā, kur, kā tiek uzskatīts, tika izgatavoti viltojumi, un vēl divus cilvēkus ar "zināšanām mākslas pasaulē", kuri tiek turēti aizdomās par darbu pārdošanu, paziņoja Katalonijas policija.

Policijai ir aizdomas, ka grupējums specializētos veikalos, Barselonas izsoļu namos un tiešsaistē pircējiem Vācijā, Skotijā, Spānijā un ASV pārdeva vismaz 25 darbus. Viltojumu cena varēja sasniegt 1500 eiro gabalā.

Grupējums viltoja sertifikātus, apgalvojot, ka darbus radījis Banksijs projekta "Dismaland" ietvaros. 2015.gadā atklātā izstādē bija redzama noplukusi pasaku pils duļķainā ūdens grāvī un laivu modeļi baseinā, kas pilns ar bēgļiem. Kopiespaids vedināja domāt par draudīgu Disnejlendas versiju.

Policija sāka izmeklēšanu pagājušajā gadā pēc tam, kad atklāja vairāku viltotu Banksija darbu pārdošanu. Decembrī policija atklāja darbnīcu Saragosā, kur divi "jauni Banksija urbānās mākslas sekotāji, kuriem bija ekonomiskas problēmas," radīja viltojumus, teikts policijas paziņojumā.

Izmeklēšana turpinās, un policija neizslēdz iespēju, ka tiks veiktas vēl citas aizturēšanas.

Banksijs, kura identitāte joprojām ir noslēpums, ir slavens ar saviem ironiskajiem sienas gleznojumiem negaidītās vietās. Viņa darbi, kas atrodas dažādās vietās, sākot no Londonas un Ņujorkas līdz Rietumkrastam un Gazai, ir kļuvuši ļoti pieprasīti mākslas pasaulē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Kultūra Protestētāji pie BBC biroja Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Lasiet arī

Kultūra Spānijas izraudzītā dziesma Eirovīzijai sadusmo feministes

Spānijas kreisā valdība otrdien aizstāvēja šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursam izraudzīto dziesmu, kuru feministu organizācijas ir kritizējušas kā tādu, kas "aizvaino sievietes".

Pasaule Spānija atjauno sejas masku valkāšanu slimnīcās gripas dēļ

Spānijas slimnīcās un citās veselības aprūpes iestādēs no trešdienas atkal būs obligāti jāvalkā sejas maskas, jo valstī pieaug gripas gadījumu skaits, pirmdien paziņoja Veselības ministrija.

Pasaule Madridē tūkstošiem cilvēku protestē pret katalāņu separātistu amnestiju

Spānijas galvaspilsētā Madridē otrdienas vakarā vairāki tūkstoši cilvēku piedalījās demonstrācijā pie Spānijas Sociālistu partijas (PSOE) galvenā biroja, protestējot pret ierosinātu katalāņu separātistu amnestiju.

Pasaule Autobusam Spānijā ietriecoties pūlī, gājuši bojā trīs cilvēki

Spānijas dienvidu pilsētā Kadisā pirmdien gāja bojā trīs cilvēki, kad autobuss nobrauca no ielas un ietriecās gājējos, paziņoja Kadisas mērs Bruno Garsija.