• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:48, 02.05.2024


Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.



Īrijas un Lielbritānijas diplomātiskajās attiecībās palielinājusies spriedze pēc tam, kad Lielbritānijas parlaments pieņēma likumu par nelegālo imigrantu sūtīšanu uz Ruandu un sāka pieaugt patvēruma meklētāju plūsma no Lielbritānijas uz Īriju.

Trešdienas vakarā notikusi Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministra un Īrijas premjera vietnieka telefonsaruna.

Londonā bažas vairojās pēc tam, kad Īrijas tieslietu ministre Helēna Makentija bija paziņojusi, ka plāno darbam ar robežas jautājumiem papildus norīkot 100 policistu.

Kaut arī Dublina norādīja, ka šie policisti netiks norīkoti, lai fiziski uzraudzītu robežu ar Ziemeļīriju, Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks pauda, ka vēlas viest skaidrību, vai robežas tuvumā nebūs pastāvošās kārtības traucējumu vai kontrolpunktu.

"Īrijas vicepremjers apstiprināja, ka Īrijas policijas likumsargi netiks izvietoti uz Ziemeļīrijas un Īrijas robežas un ka Īrijas valdībai ir stingra apņemšanās nodrošināt [Lielbritānijas un Īrijas] Kopīgās ceļošanas zonas ārējo robežu," teikts Ziemeļīrijas lietu ministrijas paziņojumā.

Vēl viens spriedzes avots diplomātiskajā strīdā ir Dublinas lēmums atzīt Lielbritāniju par drošu valsti, uz kuru var sūtīt atpakaļ patvēruma lūdzējus.

Abas valdības ir atzinušas, ka pastāv operacionāla vienošanās, kas ļauj uz otru valsti nosūtīt patvēruma lūdzējus, tomēr Dauningstrīta uzsver, ka tai nav pienākuma tos uzņemt atpakaļ.

Sunaks sacīja, ka viņam nav intereses par patvēruma lūdzēju atpakaļ sūtīšanas vienošanos, ja Eiropas Savienība neļauj Lielbritānijai sūtīt atpakaļ patvēruma lūdzējus, kas Lielbritānijā ieradušies pāri Lamanšam no Francijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Īrija klimata pārmaiņu ierobežošanai plāno izkaut 200 000 liellopu

Īrija apsver iespēju nākamo trīs gadu laikā izkaut aptuveni 200 000 liellopu, lai tādējādi sasniegtu nospraustos mērķus klimata pārmaiņu ierobežošanā, liecina lauksaimniecības ministrijas iekšējās lietošanas dokuments.

Pasaule Lielbritānijā piespriež bargus sodus vides aktīvistiem

Lielbritānijas tiesa šonedēļ piespriedusi bargus cietumsodus vides aizstāvju organizācijas "Just Stop Oil" aktīvistiem par sazvērestību nolūkā bloķēt automaģistrāli.

Pasaule Kīrs Stārmers kļuvis par Lielbritānijas premjeru

Lielbritānijas karalis Čārlzs III piektdien premjerministra amatā iecēlis leiboristu līderi Kīru Stārmeru.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.