• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:48, 02.05.2024


Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.



Īrijas un Lielbritānijas diplomātiskajās attiecībās palielinājusies spriedze pēc tam, kad Lielbritānijas parlaments pieņēma likumu par nelegālo imigrantu sūtīšanu uz Ruandu un sāka pieaugt patvēruma meklētāju plūsma no Lielbritānijas uz Īriju.

Trešdienas vakarā notikusi Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministra un Īrijas premjera vietnieka telefonsaruna.

Londonā bažas vairojās pēc tam, kad Īrijas tieslietu ministre Helēna Makentija bija paziņojusi, ka plāno darbam ar robežas jautājumiem papildus norīkot 100 policistu.

Kaut arī Dublina norādīja, ka šie policisti netiks norīkoti, lai fiziski uzraudzītu robežu ar Ziemeļīriju, Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks pauda, ka vēlas viest skaidrību, vai robežas tuvumā nebūs pastāvošās kārtības traucējumu vai kontrolpunktu.

"Īrijas vicepremjers apstiprināja, ka Īrijas policijas likumsargi netiks izvietoti uz Ziemeļīrijas un Īrijas robežas un ka Īrijas valdībai ir stingra apņemšanās nodrošināt [Lielbritānijas un Īrijas] Kopīgās ceļošanas zonas ārējo robežu," teikts Ziemeļīrijas lietu ministrijas paziņojumā.

Vēl viens spriedzes avots diplomātiskajā strīdā ir Dublinas lēmums atzīt Lielbritāniju par drošu valsti, uz kuru var sūtīt atpakaļ patvēruma lūdzējus.

Abas valdības ir atzinušas, ka pastāv operacionāla vienošanās, kas ļauj uz otru valsti nosūtīt patvēruma lūdzējus, tomēr Dauningstrīta uzsver, ka tai nav pienākuma tos uzņemt atpakaļ.

Sunaks sacīja, ka viņam nav intereses par patvēruma lūdzēju atpakaļ sūtīšanas vienošanos, ja Eiropas Savienība neļauj Lielbritānijai sūtīt atpakaļ patvēruma lūdzējus, kas Lielbritānijā ieradušies pāri Lamanšam no Francijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Lasiet arī

Pasaule Īrija klimata pārmaiņu ierobežošanai plāno izkaut 200 000 liellopu

Īrija apsver iespēju nākamo trīs gadu laikā izkaut aptuveni 200 000 liellopu, lai tādējādi sasniegtu nospraustos mērķus klimata pārmaiņu ierobežošanā, liecina lauksaimniecības ministrijas iekšējās lietošanas dokuments.

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.