• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Spānija atjauno sejas masku valkāšanu slimnīcās gripas dēļ

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:30, 09.01.2024


Spānijas slimnīcās un citās veselības aprūpes iestādēs no trešdienas atkal būs obligāti jāvalkā sejas maskas, jo valstī pieaug gripas gadījumu skaits, pirmdien paziņoja Veselības ministrija.



Par šādu rikojumu tika paziņots pēc Veselības ministrijas un valsts reģionu pārstāvju tikšanās. Spānijas autonomajiem reģioniem ir savas veselības aprūpes sistēmas.

Spānija, kuru 2020.gadā smagi skāra Covid-19 pirmais vilnis, vairākas dienas bja apsvērusi sejas masku atkalieviešanu, bet galīgo lēmumu aizkavēja reģionu domstarpības.

"Kopš pandēmijas mēs esam guvuši mācību," pēc tikšanās paziņoja Spānijas veselības ministre Monika Garsija.

"Mēs esam smagi padomājuši par masku jautājumu, lai aizsargātu pirmām kārtām veselības centrus un slimnīcas, lai aizsargātu pacientus tāpat kā [veselības aprūpes] profesionāļus."

Masku valkāšana ir "pasākums, kas ir efektīvs, saprātīgs, kuru atbalsta zinātniski pierādījumi un kuru atzinīgi vērtē iedzīvotāji," piebilda ministre.

Garsija jau piektdien sociālā tīkla platformā "X" bija paudusi atbalstu obligātu sejas masku atkalieviešanai veselības aprūpes iestādēs. Gatavību to darīt piektdien apliecināja Valensijas un Katalonijas reģioni.

Ārsti Spānijā jau vairākas dienas cēluši trauksmi par gripas, kā arī Covid-19 un citu elpošanas ceļu vīrusu slimību gadījumu skaita palielināšanos.

Spānijā pandēmijas laikā sejas masku valkāšana tika stingri ievērota, un arī mājsēdes pasākumi bija starp stingrākajiem pasaulē.

Sejas masku valkāšana līdz 2023.gada jūlijam bija obligāta slimnīcās, pansionātos un aptiekās.

Jaunais rīkojums par sejas masku obligātu valkāšanu neattieksies uz aptiekām, paziņoja Veselības ministrija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Kriminālziņas Ugunsgrēkā Spānijas daudzdzīvokļu namā četri bojāgājušie

Spānijas austrumu pilsētā Valensijā ceturtdien izcēlās ugunsgrēks daudzdzīvokļu namā, kurā gājuši bojā vismaz četri cilvēki, bet vēl 14 ievainoti, paziņoja ārkārtējo situāciju dienesti.

Kultūra Spānijas izraudzītā dziesma Eirovīzijai sadusmo feministes

Spānijas kreisā valdība otrdien aizstāvēja šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursam izraudzīto dziesmu, kuru feministu organizācijas ir kritizējušas kā tādu, kas "aizvaino sievietes".

Pasaule Madridē tūkstošiem cilvēku protestē pret katalāņu separātistu amnestiju

Spānijas galvaspilsētā Madridē otrdienas vakarā vairāki tūkstoši cilvēku piedalījās demonstrācijā pie Spānijas Sociālistu partijas (PSOE) galvenā biroja, protestējot pret ierosinātu katalāņu separātistu amnestiju.

Pasaule Autobusam Spānijā ietriecoties pūlī, gājuši bojā trīs cilvēki

Spānijas dienvidu pilsētā Kadisā pirmdien gāja bojā trīs cilvēki, kad autobuss nobrauca no ielas un ietriecās gājējos, paziņoja Kadisas mērs Bruno Garsija.