• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Madridē tūkstošiem cilvēku protestē pret katalāņu separātistu amnestiju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:13, 08.11.2023


Spānijas galvaspilsētā Madridē otrdienas vakarā vairāki tūkstoši cilvēku piedalījās demonstrācijā pie Spānijas Sociālistu partijas (PSOE) galvenā biroja, protestējot pret ierosinātu katalāņu separātistu amnestiju.


Foto: twitter

Daži no demonstrantiem meta akmeņus un citus priekšmetus uz policistiem, daži demonstrēja nacistu sveicienu un vicināja Franko diktatūras laika karogus.

Policija lietoja asaru gāzi un stekus, vēršoties pret šīs demonstrācijas ekstrēmistiskiem dalībniekiem.

Mediji ziņoja, ka vismaz seši demonstranti un viens policists tika viegli ievainoti, un trīs cilvēki tika aizturēti.

Amnestijas jautājums aktualizējās pēc parlamenta vēlēšanām jūlijā, kurās nedz kreisie, nedz labējie nespēja izcīnīt absolūto vairākumu parlamentā. Pēc vēlēšanām PSOE līderim un līdzšinējam premjerministram Pedro Sančesam, lai saglabātu valdības vadītāja amatu, ir nepieciešams Katalonijas separātistu partiju "Kopā par Kataloniju" (JxCat) un Katalonijas Kreisie republikāņi (ERC) atbalsts parlamentā.

Apmaiņā pret to abas partijas pieprasīja atcelt apsūdzības simtiem katalāņu separātistu, pret kuriem ierosināta tiesvedība saistībā ar neveiksmīgo 2017.gada Katalonijas neatkarības referendumu. Daudzi no iesaistītajiem jau atrodas cietumā.

Konservatīvā Tautas partija (PP), kas ir lielākā opozīcijas partija, un labējo populistu partija "Vox" (Balss) ir pret piekāpšanos Katalonijas separātistiem.

Ja Sančesam neizdosies nodrošināt nepieciešamo parlamentāro vairākumu līdz 27.novembrim, nāksies izsludināt vēl vienas pirmstermiņa vēlēšanas, kas varētu notikt janvārī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Kriminālziņas Ugunsgrēkā Spānijas daudzdzīvokļu namā četri bojāgājušie

Spānijas austrumu pilsētā Valensijā ceturtdien izcēlās ugunsgrēks daudzdzīvokļu namā, kurā gājuši bojā vismaz četri cilvēki, bet vēl 14 ievainoti, paziņoja ārkārtējo situāciju dienesti.

Kultūra Spānijas izraudzītā dziesma Eirovīzijai sadusmo feministes

Spānijas kreisā valdība otrdien aizstāvēja šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursam izraudzīto dziesmu, kuru feministu organizācijas ir kritizējušas kā tādu, kas "aizvaino sievietes".

Pasaule Spānija atjauno sejas masku valkāšanu slimnīcās gripas dēļ

Spānijas slimnīcās un citās veselības aprūpes iestādēs no trešdienas atkal būs obligāti jāvalkā sejas maskas, jo valstī pieaug gripas gadījumu skaits, pirmdien paziņoja Veselības ministrija.

Pasaule Autobusam Spānijā ietriecoties pūlī, gājuši bojā trīs cilvēki

Spānijas dienvidu pilsētā Kadisā pirmdien gāja bojā trīs cilvēki, kad autobuss nobrauca no ielas un ietriecās gājējos, paziņoja Kadisas mērs Bruno Garsija.