• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 23:04, 03.05.2024


Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.



SKT uzstāj, ka "nekavējoties jāpārtrauc visi mēģinājumi kavēt, iebiedēt vai neatbilstoši ietekmēt tās amatpersonas", platformā "X" paziņoja SKT prokurora birojs.

SKT un tās galvenais prokurors Karims Hans pēdējās dienās saņēmuši asu kritiku, tai skaitā no Izraēlas un ASV. Kritiku izprovocēja ziņas par iespējamu Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu un citu Izraēlas augstāko amatpersonu aresta orderu izdošanu saistībā ar iespējamiem kara noziegumiem Gazas joslā.

SKT sauc pie atbildības personas par iespējamiem kara noziegumiem, noziegumiem pret cilvēci un genocīdu. Izraēla neatzīst SKT, bet palestīniešu teritorijas ir SKT sastāvā, tādēļ SKT prokuroram ir tiesības veikt izmeklēšanu saistībā ar karu Gazas joslā.

SKT nesniedza detalizētāku informāciju par draudiem, ko saņēmusi, un neatklāja, vai tie saistīti ar iespējamo Netanjahu aresta orderi. Tomēr paziņojumā teikts, ka tiesas "neatkarība un objektivitāte tiek apdraudēta (..), ja personas draud atriebties tiesai vai tās personālam, ja birojs, pildot savas pilnvaras, pieņems lēmumus par izmeklēšanu vai lietām, kas ietilpst tā jurisdikcijā". Šādi draudi varētu būt arī krimināli sodāmi, norādīts paziņojumā.

SKT kopš 2021.gada veic izmeklēšanas pret palestīniešiem un izraēliešiem par iespējamiem kara noziegumiem Gazas joslā. 2023.gada nogalē Hans apmeklēja Izraēlu un palestīniešu teritorijas un uzsvēra, ka jāizmeklē visi kara noziegumi, neatkarīgi, kura puse tos pastrādājusi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Panamas jaunais prezidents sola izbeigt migrantu tranzītu

Panamas prezidenta amatā pirmdien tika inaugurēts Hosē Rauls Mulino, kurš solīja, ka valsts vairs nebūs tranzīta punkts nedokumentētiem migrantiem viņu ceļā uz ASV.

Pasaule Trampa bijušais padomnieks Banons ierodas izciest cietumsodu

ASV eksprezidenta Donalda Trampa bijušais padomnieks Stīvs Banons pirmdien pats ieradās cietumā, lai sāktu izciest četru mēnešu cietumsodu par necieņu pret ASV Kongresu.

Pasaule Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu

Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu, kas plānoja provokācijas un parlamenta ieņemšanu, pirmdien paziņojis Ukrainas drošības dienests un prokuratūra.

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Nacionālā apvienība

Francijas parlamenta ārkārtas vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien visvairāk balsu izcīnījusi galēji labējā Nacionālā apvienība (RN), liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Lasiet arī

Kriminālziņas Justīnes Reinikovas slepkavības krimināllietu turpinās iztiesāt augustā

Septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas noslepkavošanas krimināllietu Latgales rajona tiesa Ludzā slēgtā tiesas sēdē plāno turpināt skatīt 5.augustā plkst.10.

Kriminālziņas Vīrieti apsūdz par pozitīvu attieksmi pret agresijas plānošanu Latvijā

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā kāda persona apsūdzēta par to, ka publiski slavināja noziegumus pret mieru.

Kriminālziņas Stājas spēkā notiesājošs spriedums Lapsam par advokāta Vonsoviča vajāšanu

Spēkā stājies Vidzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru publicists Lato Lapsa atzīts par vainīgu kriminālapsūdzībās par advokāta Romualda Vonsoviča vajāšanu un neslavas celšanu, par ko viņam piespriestas 300 stundas sabiedriskā darba, informēja Augstākā tiesā (AT), kas attiekusies šajā lietā ierosināt kasācijas tiesvedību.

Kriminālziņas Prokuratūra iesniedz protestu par sodu okupācijas noliegšanā apsūdzētajam

Prokuratūra iesniegusi protestu par Rīgas pilsētas tiesas spriedumu, ar kuru partijas "Latvijas Krievu savienības" (LKS) politiķim Aleksandram Filejam par Latvijas okupācijas noliegšanu piespriesta nosacīta brīvības atņemšanu uz desmit mēnešiem, noskaidroja aģentūra LETA.