• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 23:04, 03.05.2024


Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.



SKT uzstāj, ka "nekavējoties jāpārtrauc visi mēģinājumi kavēt, iebiedēt vai neatbilstoši ietekmēt tās amatpersonas", platformā "X" paziņoja SKT prokurora birojs.

SKT un tās galvenais prokurors Karims Hans pēdējās dienās saņēmuši asu kritiku, tai skaitā no Izraēlas un ASV. Kritiku izprovocēja ziņas par iespējamu Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu un citu Izraēlas augstāko amatpersonu aresta orderu izdošanu saistībā ar iespējamiem kara noziegumiem Gazas joslā.

SKT sauc pie atbildības personas par iespējamiem kara noziegumiem, noziegumiem pret cilvēci un genocīdu. Izraēla neatzīst SKT, bet palestīniešu teritorijas ir SKT sastāvā, tādēļ SKT prokuroram ir tiesības veikt izmeklēšanu saistībā ar karu Gazas joslā.

SKT nesniedza detalizētāku informāciju par draudiem, ko saņēmusi, un neatklāja, vai tie saistīti ar iespējamo Netanjahu aresta orderi. Tomēr paziņojumā teikts, ka tiesas "neatkarība un objektivitāte tiek apdraudēta (..), ja personas draud atriebties tiesai vai tās personālam, ja birojs, pildot savas pilnvaras, pieņems lēmumus par izmeklēšanu vai lietām, kas ietilpst tā jurisdikcijā". Šādi draudi varētu būt arī krimināli sodāmi, norādīts paziņojumā.

SKT kopš 2021.gada veic izmeklēšanas pret palestīniešiem un izraēliešiem par iespējamiem kara noziegumiem Gazas joslā. 2023.gada nogalē Hans apmeklēja Izraēlu un palestīniešu teritorijas un uzsvēra, ka jāizmeklē visi kara noziegumi, neatkarīgi, kura puse tos pastrādājusi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Tet būs jāmaksā 1,2 miljonu eiro sods par datu regulas pārkāpumiem

Rīgas apgabaltiesa atstājusi spēkā Datu valsts inspekcijas (DVI) lēmumu par 1,2 miljonu eiro soda piemērošanu valstij daļēji piederošajam uzņēmumam SIA "Tet", noskaidroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji skeptiski vērtē tiesu sistēmas neatkarību

Latvijas iedzīvotāju vērtējums par tiesu sistēmas neatkarību ir skeptiskāks nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Kriminālziņas Eiropas tiesa psihotropo zāļu tirgotājam Latvijā atdos 2600 eiro (+VIDEO)

Iesniedzējs lūdza viņam piešķirt kompensāciju 42 300 EUR apmērā.

Sabiedrība Tiesa: Rīgas domei būs jāatjauno gāzes sprādzienā Āgenskalnā cietušais nams

Rīgas pilsētas tiesā šodien apmierināja gāzes sprādzienā 2020.gada nogalē Āgenskalnā sabojātās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku prasību pret Rīgas domi par ēkas atjaunošanu.