• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Situācija Latvijas upēs: Daudzviet sākas ūdens līmeņa pazemināšanās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:35, 28.02.2021


Ūdens līmeņa kāpums Latvijas upēs mazinājies, lielā daļā upju ūdens līmenis vairs nepaaugstinās vai sācis kristies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.


Foto: LETA

Sestdien Ogres upē pilsētas teritorijā ūdens līmenis ledus iešanas laikā pazeminājās par aptuveni metru, kopš sestdienas vakara tas nav būtiski mainījies, bet pie Ogresgala paaugstinājies par aptuveni 40 centimetriem.

Mūsā pie Bauskas ūdens līmenis pēdējā diennaktī svārstās dažu centimetru robežās. Lielupē pie Mežotnes ledus iešanas dēļ ūdens līmenis sestdien krasi kāpa, pēc tam pazeminājās un patlaban lēni paaugstinās; tas ir pusotru metru augstāks nekā pirms nedēļas.

Arī pie Staļģenes ūdens līmenis pamazām paaugstinās, pēdējo trīs dienu laikā tas kopumā cēlies par 2,3 metriem. Pie Jelgavas un Kalnciema turpinās pakāpeniska ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Bērzē pie Līvbērzes ūdens līmenis kopumā cēlies par 2,6 metriem, ūdens kāpums ir apstājies. Tērvetē pie Bramberģes ūdens līmenis šonedēļ bija paaugstinājies par 1,7 metriem, patlaban tas pazeminās. Svētē pie Ūziņiem ūdens līmenis kāpis par 1,9 metriem un vairs būtiski nepaaugstinās. Turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās Misā.

Kurzemes upēs ūdens atkāpjas, vien Abavā, Ventas un Irbes lejtecē ūdens līmenis vēl paaugstinās.

Arī Vidzemes un Latgales upēs ūdens līmenis daudzviet sācis pazemināties. Tas turpina kāpt Daugavā, Aiviekstē, Gaujā un vēl dažās upēs. Lielās Juglas un Tirzas lejtecē, kā arī Pededzē ūdens līmenis šonedēļ kopumā paaugstinājies par vairāk nekā pusotru metru.

Nākamnedēļ ūdens līmenis pārsvarā pazemināsies, tā paaugstināšanās vēl turpināsies galvenokārt Daugavā, Aiviekstē, Gaujā, Lielupē, kā arī Misas, Abavas un Ventas lejtecē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.