• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas varētu pārcelt uz 6.jūniju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:35, 16.03.2020


Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas varētu tikt pārceltas uz 6.jūniju, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.


Foto: LETA

Līdz šim tika paredzēts, ka vēlēšanas notiks 25.aprīlī, taču koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ ieviestās ārkārtējās situācijas dēļ vēlēšanas plānots pārcelt.

Galvaspilsētas domes ārkārtas vēlēšanas Centrālā vēlēšanu komisija varētu izsludināt 14.aprīlī.

Ja ārkārtas vēlēšanu norisi pārcels uz 6.jūniju, tiks mainīts arī kandidātu sarakstu iesniegšanas periods, tam sākoties 1.maijā un noslēdzoties 7.maijā.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc sestdien notikušās valdības ārkārtas sēdes paziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, visdrīzāk, tiks atliktas uz vēlāku laiku. Jautājums par vēlēšanu pārcelšanu aktualizējies saistībā ar nepieciešamību mazināt slimības Covid-19 izplatību.

Arī Centrālā vēlēšanu komisija sociālajos medijos norāda, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas plānots pārcelt uz vēlāku datumu, par kuru tiks lemts šonedēļ.

Tāpat vēstīts, ka sākotnēji vēlēšanas bija paredzētas 25.aprīlī, taču pēc tiesas lēmuma tika noteikts, ka Rīgas domes vēlēšanām jānotiek šī gada 2.maijā. Šo tiesas lēmumu Centrālā vēlēšanu komisija vēl var pārsūdzēt.

Latvijā konstatēti jau 34 inficēšanās gadījumi ar Covid-19.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājās ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību. Sestdien valdība lēma ierobežojumus vēl vairāk pastiprināt.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Lasiet arī

Sabiedrība Sociālo palīdzību varēs saņemt par apmēram 25% vairāk rīdzinieku nekā līdz šim

2024.gadā maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis būs 549 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, kas ir par 68 eiro vairāk nekā pašlaik, un 384 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Sabiedrība Rīgas ielās šogad iestādīs rekordlielu koku skaitu

Koki šoruden tiek stādīti dažādās apkaimēs - Āgenskalā, Iļģuciemā, Imantā, Vecmīlgrāvī, Dzirciemā, Mežaparkā, Bolderājā un Vecāķos.

Sabiedrība Ķirsis par situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā: neapmierinoši!

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) kā neapmierinošu vērtē situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā, informēja mēra birojā.

Sabiedrība Rīgas domnieki lems par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu Rīgas kanālmalā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja nākamnedēļ plāno lemt par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu.