• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Borussia» futbolisti kļūst par pirmajiem UEFA Čempionu līgas finālistiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 07:06, 08.05.2024


Vācijas futbola klubs Dortmundes "Borussia" otrdien nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas finālā.


twitter.com/BVB
Foto: twitter

Pusfināla atbildes spēlē dortmundieši viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) uzveica Parīzes "Saint-Germain" un divu maču summā uzvarēja ar 2:0.

Zīmīgi, ka parīzieši šajā mačā četrreiz trāpīja pa vārtu konstrukciju, divas reizes no tām pamatlaika beigās.

Trešdien Minhenes "Bayern" un Madrides "Real" duelī tiks noskaidrota otra fināliste. Pirmais mačs starp šīm komandām noslēdzās neizšķirti 2:2.

"Borussia" finālu sasniegusi trešo reizi vēsturē. 1997.gadā tā izcīnīja titulu, finālā ar 3:1 pārspējot Turīnas "Juventus", bet 2013.gadā titulmačā ar 1:2 zaudēja "Bayern" vienībai.

Pirmais puslaiks aizritēja aktīvā spēlē, taču bez bīstamiem sitieniem pa vārtiem.

Otrā puslaika sākumā Vorens Zairs-Emerijs pie vārtu stūra izdarīja sitienu, bumbai atsitoties pret stabu. Nedaudz vēlāk, 50.minūtē, pēc stūra sitiena Matss Hummels atbrīvojās no sedzēja un ar galvu sita bumbu mērķī - 1:0 mačā un 2:0 summā.

Tuvojoties otrā puslaika vidum, Nunu Mendešs ar sitienu no distances trāpīja ar bumbu pa to pašu labo vārtu stabu, kuru Zairs-Emerijs iepriekš. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām pēc "Borussia" vārtsarga Gregora Kobela kļūdas Kiljans Mbapē izdarīja sitienu, bumbai rikošetā trāpot pa vārtu pārliktni.

Vēl pēc dažām minūtēm vārtu pārliktni norībināja Vitors Ferreira jeb Vitinja, kurš izpildīja sitienu no distances.

Parīzieši maču sāka ar 20 gadus veco centra aizsargu Lukasu Beraldu, brazīlietim aizstājot Lukasu Ernandesu, kurš pirmajā mačā guva ceļgala krustenisko saišu traumu.

Uzbrukumā kreisajā malā PSG komandā bija Kiljans Mbapē, centrā - Gonsālu Ramoss, bet labajā malā Usmans Dembelē. Dortmundiešiem uzbrukuma priekšā bija pirmā mača vienīgo vārtu guvējs Niklass Filkrugs, bet malās darbojās Džeidons Sančo un Karims Adejemi.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ventspils basketbolisti izcīna LBL bronzas godalgas

"Ventspils" piektdien izcīnīja Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas godalgas.

Sports Daugaviņš: Esam nolikti uz ceļiem un tagad ir jāmāk piecelties

Latvijas hokeja izlase pēc smagā zaudējuma pasaules čempionāta mačā ir nonākusi punktā, no kura tai jāsāk augšupeja, sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionāta ceturtajā mačā pārliecinoši zaudē Vācijai

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē ar rezultātu 1:8 (0:2, 1:5, 0:1) kapitulēja Vācijai, piedzīvojot pirmo neveiksmi šajās meistarsacīkstēs.

Sports Ostapenko Romā tiksies ar baltkrievieti Sabaļenku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Lasiet arī

Sports PSG Čempionu līgas spēlē zaudē Ņūkāslā; AC Milan neizšķirts Dortmundē

Ņūkāslas "United" futbolisti trešdien savā laukumā Čempionu līgas spēlē sagrāva Parīzes "Saint-Germain" (PSG), bet otrā F grupas mačā Dormundē tika fiksēts bezvārtu neizšķirts.

Sports Atletico un Šahtar futbolisti svin uzvaru Čempionu līgas spēlēs

Doneckas "Šahtar" futbolisti trešdien Čempionu līgas mačā Antverpenē atspēlēja divu vārtu deficītu un svinēja uzvaru, bet Madrides "Atletico" piecu vārtu spēlē uzvarēja savā laukumā.

Sports Galatasaray Čempionu līgā sagādā Mančestras United otro zaudējumu

Stambulas "Galatasaray" otrdien Čempionu līgā Mančestras "United" futbolistiem sagādāja otro neveiksmi, kamēr citā mačā pie panākuma tika Minhenes "Bayern".

Sports Barcelona futbolisti Čempionu līgā tiek pie pārliecinoša panākuma

"Barcelona" futbolisti otrdien Čempionu līgas mačā tika pie graujoša panākuma, bet "Porto" viesos pārspēja Doneckas "Šahtar".