• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:50, 07.05.2024


Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".



Braukšana pa sabiedriskā transporta joslu ir visbiežākais ceļu satiksmes pārkāpums Rīgā jau vairākus gadus un tam esot tendence pieaugt. 2023.gadā konstatēti 6025 šādi pārkāpumi, bet šogad sodīti vairāk nekā 10 000 autovadītāju, kuri neatļauti brauca pa sabiedriskā transporta joslām.

Biedrības pasūtītajā aptaujā ticis noskaidrots, ka vairāk nekā puse jeb 58% autovadītāju apgalvo, ka apzināti ceļu satiksmes noteikumus nepārkāpj un nebrauc pa sabiedriskā transporta joslu. Tajā pašā laikā katrs trešais autovadītājs jeb 34% neslēpj, ka, iespējams, neapzināti pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus un braucis pa sabiedriskā transporta joslu, un tikai 2% autovadītāju atzīst, ka minētos ceļu satiksmes noteikumus regulāri pārkāpj apzināti.

Aptaujā noskaidrots, ka ievērojama daļa autovadītāju, kuri ikdienā pārvietojas pa galvaspilsētas ielām, nav pārliecināti par savām ceļu satiksmes noteikumu zināšanām attiecībā uz sabiedriskā transporta joslām. Katrs piektais autovadītājs jeb 21% esot atzinuši, ka nav droši, vai zina, kuri satiksmes dalībnieki drīkst braukt pa sabiedriskā transporta joslu, bet 29% pauduši, ka nav drošs, vai zina, kad un kā pareizi jāpārkārtojas uz sabiedriskā transporta joslu, lai veiktu pagriezienu pa labi.

Fiksēto pārkāpumu pieaugumu šogad veicinājušas Rīgas pašvaldības policijas pārvietojamās videonovērošanas kameras, kas pastiprināti tiek izmantotas kopš 2023.gada rudens. Sods par braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu ir 40 eiro.

Lai veicinātu autovadītāju izpratni par sabiedriskā transporta joslu nozīmi galvaspilsētas satiksmē un sekmētu autovadītāju un sabiedriskā transporta vadītāju savstarpējo cieņu, maijā norisinās informatīvā kampaņa "Cieni sabiedrisko!". Tās mērķis ir skaidrot un atgādināt autovadītājiem, kāpēc Rīgā ir ierīkotas atsevišķas braukšanas joslas sabiedriskā transporta satiksmei, un kāds ir šo joslu mērķis, kā arī izglītot autovadītājus, atgādinot ceļu satiksmes noteikumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Jāņos Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas

Līgo dienā un Jāņos, 23.jūnijā un 24.jūnijā, Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas, kā arī tiks nodrošināti papildu reisi, informē uzņēmums "Rīgas satiksme".

Sabiedrība Autobusu maršrutā Rīga-Ogre iekļauj divas pieturas Rīgā

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Ogre no šodienas iekļauj pieturu "Balvu iela" un "Toma iela/Mols", kas atrodas viena otrai pretī Krasta ielas rajonā, Rīgā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība Rīgā palielinās reisu skaitu 22.autobusa maršrutā

Ņemot vērā pasažieru plūsmas pieaugumu un gaidāmo Lidostas "Rīga" apkalpoto pasažieru skaita pieaugumu vasaras sezonā, no 15.jūnija tiks veiktas izmaiņas 22.maršruta autobusa kustības sarakstos, palielinot reisu skaitu gan darba dienās, gan brīvdienās, informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Ekonomika ATD: Komercpārvadājumu tālāko attīstību ir diezgan grūti paredzēt

Latvijā komercpārvadājumu tālāko attīstību ir diezgan grūti paredzēt, jo tā ir atkarīga no pašu pārvadātāju intereses, intervijā aģentūrai LETA sacīja Autotransporta direkcijas (ATD) valdes priekšsēdētājs Dins Merirands.