• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:50, 07.05.2024


Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".



Braukšana pa sabiedriskā transporta joslu ir visbiežākais ceļu satiksmes pārkāpums Rīgā jau vairākus gadus un tam esot tendence pieaugt. 2023.gadā konstatēti 6025 šādi pārkāpumi, bet šogad sodīti vairāk nekā 10 000 autovadītāju, kuri neatļauti brauca pa sabiedriskā transporta joslām.

Biedrības pasūtītajā aptaujā ticis noskaidrots, ka vairāk nekā puse jeb 58% autovadītāju apgalvo, ka apzināti ceļu satiksmes noteikumus nepārkāpj un nebrauc pa sabiedriskā transporta joslu. Tajā pašā laikā katrs trešais autovadītājs jeb 34% neslēpj, ka, iespējams, neapzināti pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus un braucis pa sabiedriskā transporta joslu, un tikai 2% autovadītāju atzīst, ka minētos ceļu satiksmes noteikumus regulāri pārkāpj apzināti.

Aptaujā noskaidrots, ka ievērojama daļa autovadītāju, kuri ikdienā pārvietojas pa galvaspilsētas ielām, nav pārliecināti par savām ceļu satiksmes noteikumu zināšanām attiecībā uz sabiedriskā transporta joslām. Katrs piektais autovadītājs jeb 21% esot atzinuši, ka nav droši, vai zina, kuri satiksmes dalībnieki drīkst braukt pa sabiedriskā transporta joslu, bet 29% pauduši, ka nav drošs, vai zina, kad un kā pareizi jāpārkārtojas uz sabiedriskā transporta joslu, lai veiktu pagriezienu pa labi.

Fiksēto pārkāpumu pieaugumu šogad veicinājušas Rīgas pašvaldības policijas pārvietojamās videonovērošanas kameras, kas pastiprināti tiek izmantotas kopš 2023.gada rudens. Sods par braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu ir 40 eiro.

Lai veicinātu autovadītāju izpratni par sabiedriskā transporta joslu nozīmi galvaspilsētas satiksmē un sekmētu autovadītāju un sabiedriskā transporta vadītāju savstarpējo cieņu, maijā norisinās informatīvā kampaņa "Cieni sabiedrisko!". Tās mērķis ir skaidrot un atgādināt autovadītājiem, kāpēc Rīgā ir ierīkotas atsevišķas braukšanas joslas sabiedriskā transporta satiksmei, un kāds ir šo joslu mērķis, kā arī izglītot autovadītājus, atgādinot ceļu satiksmes noteikumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu pieturvietu nojumju iegādei

Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu sabiedriskā transporta pieturvietu nojumju iegādei pašvaldības vajadzībām.

Sabiedrība «Lux Express» biļete no lidostas uz Rīgas centru maksās 8 eiro

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" otrdien iesniedzis pieteikumu Autotransporta direkcijai (ATD) iekļaut maršrutu Rīgas centrs-Rīgas lidosta komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt "Lux Express Latvia" uz to maršruta atļauju.

Sabiedrība Vienoto transporta biļešu sistēmu pilnībā plānots ieviest līdz 2025.gadam

Jauno vienoto sabiedriskā transporta biļešu sistēmu pilnībā plānots ieviest līdz nākamā gada pirmajam ceturksnim, aģentūrai LETA sacīja Autotransporta direkcijas (ATD) pagaidu valdes priekšsēdētājs Artūrs Caune.