• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķirsis sola turpināt darbu pie azartspēļu aizliegšanas galvaspilsētā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:08, 04.04.2024


Rīgas mērs uzsvēra, ka domes politiskais uzstādījums šajā jautājumā nemainās, tas tikai prasīšot vairāk laika un resursu, lai sasniegtu mērķi.



Rīgas dome turpinās darbu pie azartspēļu aizliegšanas galvaspilsētā, teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV), komentējot Satversmes tiesas (ST) spriedumu, kas atceļ līdz šim noteikto azartspēļu organizēšanas aizliegumu.

Ķirsis uzsvēra, ka domes politiskais uzstādījums šajā jautājumā nemainās, tas tikai prasīšot vairāk laika un resursu, lai sasniegtu mērķi.

Lai to izdarītu, būšot jāveic pamatīgs darbs, lai izpētītu spriedumu un visus juridiskos aspektus, kā arī lai pilnībā izprastu ST tiesnešu domu gājienu.

"Dzīvojam tiesiskā valstī un ST spriedums ir likums. Mēs to ievērosim," teica Ķirsis.

Viņš gan piebilda, ka viņu nedaudz mulsinot uzsvars uz teritoriālo aspektu. Rīgas dome iesniegusi tiesai Veselības ministrijas pētījumu par azartspēļu kaitīgo ietekmi. Šāda kaitīga ietekme ir visur, neatkarīgi no teritorijas.

"Vai tad, ja apkarotu alkohola ietekmi uz veselību, mums nederētu pētījums par visu Latviju vai pasauli, bet būtu jātaisa atsevišķi par Purvciemu un Pļavniekiem? Manuprāt šī negatīvā ietekme ir neatkarīgi no tā, vai ir jauktās apbūves vai privātmāju apbūves teritorijā," teica Rīgas mērs.

Viņš vēlreiz uzsvēra, ka pašvaldība iepazīsies un izpētīs tiesas spriedumu, pārrunās to ar juristiem un tad sniegs savu redzējumu par turpmāko rīcību.

Kā ziņots, ST atzinusi, ka visā Rīgas administratīvajā teritorijā noteiktais ierobežojums organizēt azartspēles neatbilst Satversmei.

Nosakot konkrētas komercdarbības ierobežojumus teritorijas plānojumā, pašvaldības rīcībai ir jābūt objektīvi pamatotai un balstītai racionālos apsvērumos, norādīja ST.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas ielās šogad iestādīs rekordlielu koku skaitu

Koki šoruden tiek stādīti dažādās apkaimēs - Āgenskalā, Iļģuciemā, Imantā, Vecmīlgrāvī, Dzirciemā, Mežaparkā, Bolderājā un Vecāķos.

Sabiedrība Ķirsis par situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā: neapmierinoši!

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) kā neapmierinošu vērtē situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā, informēja mēra birojā.

Sabiedrība Rīgas domnieki lems par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu Rīgas kanālmalā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja nākamnedēļ plāno lemt par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu.

Sabiedrība Iespējamais Ķirša sāncensis uz mēra amatu Ratnieks brauc ar 21 gadu vecu BMW

Galvaspilsēta pēc Ušakova četru gadu laikā var iegūt 5. Domes priekšsēdētāju.