• Anrijs,
  • Arkādijs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vai tu esi gatavs evakuācijai?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:25, 27.05.2024


Civilās aizsardzības plāns izstrādāts sadarbībā ar plašu ekspertu loku no Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Nacionāliem Bruņotajiem spēkiem un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta.



Trešdien, 5.jūnijā, ar trešo semināru turpināsies Rīgas domes iedzīvotāju informēšanas kampaņa un astoņu semināru cikls par civilo aizsardzību "Rīgas civilās aizsardzības plāns - pārzini un līdzdarbojies!".

"Iedzīvotāju zināšanas par evakuācijas procesu ir kritiski svarīgas jebkuros krīzes apstākļos. Trešajā civilās aizsardzības seminārā Rīgas pieaicinātie eksperti skaidros, kad jāuzsāk evakuācija, kādi ir iespējamie scenāriji un kā efektīvi palīdzēt cietušajiem. Jo informētāki būs Rīgas iedzīvotāji, jo noturīgāka pret ārkārtas situācijām būs mūsu pilsēta," uzsver Rīgas vicemēre Linda Ozola.

Seminārs "Evakuācija un personiskā drošība" būs trešais no astoņiem pašvaldības organizētajiem semināriem, kurā iedzīvotājus informēs par evakuāciju un personisko drošību ārkārtas situācijās. Nozares eksperti informēs iedzīvotājus par kārtību evakuējot iedzīvotājus no dažādas bīstamības zonām, dažādos ārkārtas gadījumos. Eksperti sniegs arī padomus iedzīvotājiem par neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu cietušajiem un izdzīvošanas metodēm ārpus personiskās apdzīvotās teritorijas.

Seminārs norisināsies 5.jūnijā no plkst.18.00 līdz 20.00 Rīgas domes Sēžu zālē un būs skatāms arī tiešsaistē pašvaldības tīmekļvietnē www.riga.lv un Facebook kontā @riga.lv. Tiešsaistei būs pieejams surdotulkojums. Savukārt uzdot jautājumus ekspertiem pēc semināra varēs tikai tie rīdzinieki, kas seminārā piedalīsies klātienē Rīgas domes Sēžu zālē. Ņemot vērā, ka sēdvietu skaits zālē ir ierobežots, sava dalība semināram klātienē jāpiesaka, aizpildot reģistrācijas anketu: https://forms.office.com/e/zNkv8X8Yh9


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VID vadība sākusi klientiem draudzīgas pārmaiņas

Ministru prezidente tikās ar VID ģenerāldirektori Baibu Šmiti-Roķi un citiem VID vadības pārstāvjiem, kā arī apskatīja VID Klientu apkalpošanas centru, Muitas laboratoriju, Muitas Video kameru centru un iepazinās ar Nodokļu un muitas policijas pārvaldes (NMPP) darbu.

Sabiedrība  Rīgas domes deputāts ievēlēts par Ekonomikas politikas komisijas priekšsēdētāju

RK Ekonomikas politikas komisija skata jautājumus, kas saistīti ar ekonomikas un rūpniecības politiku, ka arī ar uzņēmējdarbību.

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Sociālo palīdzību varēs saņemt par apmēram 25% vairāk rīdzinieku nekā līdz šim

2024.gadā maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis būs 549 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, kas ir par 68 eiro vairāk nekā pašlaik, un 384 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Sabiedrība Rīgas ielās šogad iestādīs rekordlielu koku skaitu

Koki šoruden tiek stādīti dažādās apkaimēs - Āgenskalā, Iļģuciemā, Imantā, Vecmīlgrāvī, Dzirciemā, Mežaparkā, Bolderājā un Vecāķos.

Sabiedrība Ķirsis par situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā: neapmierinoši!

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) kā neapmierinošu vērtē situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā, informēja mēra birojā.

Sabiedrība Rīgas domnieki lems par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu Rīgas kanālmalā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja nākamnedēļ plāno lemt par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu.