• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eirovīzijā izraudzītas pirmās 10 finālistes, tai skaitā Lietuva

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 06:45, 08.05.2024


Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas notika otrdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē, tika izraudzītas pirmās 10 konkursa finālistes, tai skaitā Lietuva.


instagram.com/eurovision
Foto: Instagram

No pirmā pusfināla 15 dalībniecēm finālā iekļuva Serbija, Portugāle, Slovēnija, Lietuva, Ukraina, Somija, Kipra, Horvātija, Īrija un Luksemburga. Finālu nesasniedza Austrālija, Azerbaidžāna, Islande, Polija un Moldova.

Austrālijas duets "Electric Fields" bija cerējis iekļūt finālā ar dziesmu "One Milkali", kuras teksts daļēji uzrakstīts vienā no aborigēnu valodām, bet piedzīvoja vilšanos.

Īrijas gotu-elektropopa dziedātāja Bambie Thug finālā uzstāsies ar dziesmu "Doomsday Blue", bet bija spiesta mainīt savu skatuves meikapu, kas tika uzskatīts par propalestīnisku.

Pirmajā pusfinālā uzstājās arī divas valstis no tā sauktā "Lielā piecnieka", kas nodrošina lielāko daļu konkursa finansējuma - Lielbritānija un Vācija, kā arī Zviedrija, kas kā pērnā gada Eirovīzijas uzvarētāja ir šīgada konkursa rīkotāja un automātiska fināliste.

Otrais pusfināls notiks ceturtdienas vakarā, kad no 16 valstīm tiks izraudzītas vēl 10 finālistes. Otrajā pusfinālā līdzās Izraēlai izskanēs arī Latvijas dziesma - Dona izpildītā "Hollow". Tajā piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice.

Otrajā pusfinālā uzstāsies arī trīs "Lielā piecnieka" valstis - Francija, Spānija un Itālija.

Eirovīzijas fināls Malmē notiks sestdienas vakarā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rīgā uzstāsies populārais britu mākslinieks DUB FX (+VIDEO)

Viņš ir sakrājis vairāk nekā 300 miljonus skatījumu vietnē YouTube.

Kultūra Muzeju naktī runās par latviešu kino leģendu Adu Neretnieci (+VIDEO)

"Kinorežisors - tā ir nolādēti grūta profesija, īpaši sievietei".

Kultūra Francijā sāksies Kannu festivāls, kurā demonstrēs Latvijas filmu «Straume»

Francijā šodien sāksies Kannu kinofestivāls, kur konkursam "Īpašais skatiens"atlasīta arī Latvijas režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma "Straume" jeb "Flow", aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Margarita Rimkus.

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Lasiet arī

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Kultūra Dziedātājs Dons iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Pašmāju dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā.

Kultūra Policija: Eirovīzijas faniem nav jāraizējas par drošības situāciju Malmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.