• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:12, 25.04.2024


Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.



Vīrieši iesaukuma vecumā nevarēs saņemt pases no "Ukrainas diplomātiskajām misijām ārvalstīs", paredz grozītais likums, kas trešdien tika publicēts valdības vietnē.

Tas tika paziņots dienu pēc tam, kad tika apturēta konsulāro pakalpojumu sniegšana ārvalstīs dzīvojošiem vīriešiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem, līdz tiks ieviests jaunais mobilizācijas likums.

Ukrainas Ārlietu ministrija trešdien publicēja paziņojumu, kurā teikts, ka tās konsulārās procedūras "paliek nemainīgas". Tas nozīmē, ka iesaukuma vecuma vīrieši varēs saņemt pases, kas mobilizācijas likums stāsies spēkā.

Sākoties Krievijas pilna apjoma iebrukumam Ukrainā, vīriešiem tika aizliegts atstāt valsti, pieļaujot tikai dažus izņēmumus. Daļa vīriešu nelegāli aizbēga uz ārvalstīm, bet citi, kas dzīvoja ārvalstis jau pirms kara sākuma, neatgriezās Ukrainā.

Karam ieilgstot, Ukrainas bruņotajiem spēkiem sāk pietrūkt karavīru, turklāt daudzi karavīri ir karojuši nepārtraukti vai ar nelieliem pārtraukumiem jau kopš 2022.gada februāra.

Ukrainas valdība ir spiesta pieņemt jaunus pasākumus, lai vērstos pret tiem, kas izvairās no iesaukšanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas parlaments pieņem pretrunīgi vērtēto mobilizācijas likumu

Ukrainas parlaments ceturtdien pēc mēnešiem ilgas kavēšanās un tūkstošiem grozījumu iesniegšnas, cenšoties mīkstināt sākotnējo projektu, pieņēmis likumu, kas regulēs jauniesaucamo uzņemšanu armijā.

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.

Pasaule Ukraina samazina mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem

Lai papildinātu karavīru rindas, Ukraina trešdien samazinājusi mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem.

Pasaule Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas premjerministrs Šmihaļs

Latvijā ceturtdien oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs, informē Valsts kanceleja.