• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas parlaments pieņem pretrunīgi vērtēto mobilizācijas likumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:40, 11.04.2024


Ukrainas parlaments ceturtdien pēc mēnešiem ilgas kavēšanās un tūkstošiem grozījumu iesniegšnas, cenšoties mīkstināt sākotnējo projektu, pieņēmis likumu, kas regulēs jauniesaucamo uzņemšanu armijā.



Likumdevēji mēnešiem ilgi vilcinājās ar likuma pieņemšanu, un paredzams, ka tas nebūs populārs. Likuma izstrādi pamudināja bijušā Ukrainas armijas virspavēlnieka Valērija Zalužnija militārās vadības pieprasījums, Zalužnijam apgalvojot, ka Ukrainai ir vajadzīgi līdz 500 000 jauniesaucamo.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada sākumā karavīriem frontes līnijās nav bijis iespēju rotācijas kārtībā doties atpūstā, tikmēr daudzi tūkstoši ukraiņu turpina izvairīties no iesaukšanas.

Ar likumu tiek ieviestas vairākas izmaiņas pašreizējā sistēmā, paplašinot Ukrainas varasiestāžu pilnvaras izdot iesaukšanas pavēstes, izmantojot elektronisko sistēmu.

Pašreizējais Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pēc revīzijas veikšanas secināja, ka nav nepieciešams tik liels jauniesaucamo skaits, jo karavīrus frontē rotācijas kārtībā var nomainīt tie, kas atrodas frontes aizmugurē.

Mediji ziņoja, ka Zalužnija atbrīvošana no Ukrainas armijas virspavēlnieka amata bija saistīta ar mobilizācijas jautājumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.

Pasaule Ukraina samazina mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem

Lai papildinātu karavīru rindas, Ukraina trešdien samazinājusi mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem.

Pasaule Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas premjerministrs Šmihaļs

Latvijā ceturtdien oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs, informē Valsts kanceleja.

Pasaule Kijiva: Ukrainā atrodas 474 000 Krievijas karavīru

Ukrainas teritorijā šobrīd atrodas 474 000 Krievijas karavīru, telekanāla "Apostrof TV" ēterā sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.