• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Putins sola nepieļaut viendzimuma laulību legalizēšanu Krievijā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:52, 13.02.2020


Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņojis, ka viendzimuma laulības Krievijā netiks legalizētas, kamēr viņš būs prezidents.



"Kamēr es esmu prezidents, tas nenotiks," sanāksmē, kurā tika apspriestas iespējamās izmaiņas konstitūcijā, paziņoja Putins.

Līdz 1993.gadam homoseksuālisms Krievijā tika atzīts par krimināli sodāmu nodarījumu, bet pēc tam līdz 1998.gadam oficiāli uzskatīts par garīgu saslimšanu.

Savukārt 2013.gadā prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu par "homoseksuālisma propagandas" aizliegumu nepilngadīgo klātbūtnē.

67 gadus vecais Putins prezidenta un premjerministra amatos atradies pie varas Krievijā divas desmitgades. Viņa pašreizējais termiņš prezidenta amatā beigsies 2024.gadā.

Daži no konstitūcijas labojumiem, kas tiek apsvērti, ļautu Putinam palikt pie varas arī pēc prezidentūras beigām, kļūstot par premjerministru ar plašākām pilnvarām, senatoru uz mūžu vai jaunveidojamās Valsts padomes vadītāju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ETP aicina ES diplomātus nepiedalīties Putina inaugurācijā

Nevienam no Krievijā akreditētajiem Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem nevajadzētu piedalīties šodien gaidāmajā Krievijas režīma līdera Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijā, vēstulē ES augstajam pārstāvim ārpolitikā un drošības politikā Žuzepam Borelam aicinājusi Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcija.

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Kijiva: Ukraina ir viena soļa attālumā no uzaicinājuma pievienoties NATO

Ukraina ir veikusi visas nepieciešamās reformas un tagad ir "viena soļa attālumā no uzaicinājuma" pievienoties NATO, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Pasaule Eiropas Komisija izbeigs procedūru pret Poliju par likuma varu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.

Lasiet arī

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Pasaule Rīgikogu pasludina Maskavas patriarhātu par agresiju atbalstošu institūciju

Igaunijas parlaments pirmdien pieņēma paziņojumu, kurā nosoda Krievu pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhātu par Krievijas agresijas pret Ukrainu attaisnošanu un atbalstīšanu, kā arī pasludina Maskavas patriarhātu par institūciju, kas atbalsta Krievijas militāro agresiju.

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.