• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 11:18, 07.05.2024


Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.


Foto: LETA

Bertāns šosezon "Thunder" rindās laukumā devās 15 mačos, vidēji spēlēja tikai sešas minūtes un guva 2,9 punktus, bet "Hornets" rindās latvieša spēles laiks pieauga teju līdz 21 minūtei un 28 spēlēs viņam vidēji 8,8 punkti, kas sezonu ļāva noslēgt ar vidēji mačā gūtiem 6,7 punktiem.

Nākamsezon Bertānam spēkā būs piecu gadu līguma pēdējais gads, kurā basketbolists pats var lemt par to, vai viņš grib šo līgumu turpināt. Sezonas gaitā "Thunder" vienojās ar Bertānu par izmaiņām līgumā, kas nosaka, ka latvietis garantēti saņems 5,25 miljonus ASV dolāru. Vēl ar Vašingtonas "Wizards" noslēgtā līguma piecu gadu vērtība bija 80 miljoni ASV dolāru (75,3 miljoni eiro).

Kā pirmdien Latvijas televīzijas (LTV) "Sporta studijas" podkāstā norādīja 31 gadu vecais Bertāns, viņš neatteiktos no iespējas palikt Šarlotas vienībā, bet tikai uz tādiem nosacījumiem, ka tiks pie spēlēšanas.

"Saprotams, ka komandai prioritāte ir noturēt Mailsu Bridžesu, un kad šī lieta būs sakārtota, viņi solīja, ka pēc iespējas ātrāk dos ziņu, vai mani paturēs vai nē," par situāciju klubā pastāstīja basketbolists. "Vienīgā lieta, ko no mūsu puses uzsvērām - man nav 20 gadu, man ir sieva un divi bērni un es nevaru atļauties pirmssezonā notrenēties, un tad man pirms pirmās spēles pateiktu paldies."

Bertāns no Oklahomasitijas "Thunder" uz "Hornets" tika aizmainīts 8.februārī un ieguva galvenā trenera Stīva Kliforda uzticību. Tomēr speciālists nākamsezon neturpinās pildīt "Hornets" trenera pienākumus, darbu komandā turpinot kluba vadībā un konsultanta amatā.

Latviešu basketbolists arī norādīja, ka NBA būtu gatavs spēlēt arī citā komandā, ja tiktu aizmanīts.

"Vēl vienu sezonu gribētos NBA nospēlēt, bet es jau kādus pēdējos trīs gadus neesmu izslēdzis domu, ka jebkurā brīdī varētu atgriezties Eiropā un kādu gadu vai divus nospēlēt," izteicās Bertāns.

"Hornets" šosezon ar 21 uzvaru 82 spēlēs ieņēma 13.vietu Austrumu konferencē un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ventspils basketbolisti izcīna LBL bronzas godalgas

"Ventspils" piektdien izcīnīja Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas godalgas.

Sports Daugaviņš: Esam nolikti uz ceļiem un tagad ir jāmāk piecelties

Latvijas hokeja izlase pēc smagā zaudējuma pasaules čempionāta mačā ir nonākusi punktā, no kura tai jāsāk augšupeja, sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionāta ceturtajā mačā pārliecinoši zaudē Vācijai

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē ar rezultātu 1:8 (0:2, 1:5, 0:1) kapitulēja Vācijai, piedzīvojot pirmo neveiksmi šajās meistarsacīkstēs.

Sports Ostapenko Romā tiksies ar baltkrievieti Sabaļenku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Lasiet arī

Sports Dončičs noslēdz NBA regulāro čempionātu kā rezultatīvākais spēlētājs

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju ar vidēji mačā gūtiem 33,9 punktiem kļuvis Dalasas "Mavericks" spēlētājs Luka Dončičs.

Sports Porziņģis nespēlēs NBA pamatturnīra pēdējā mačā

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim svētdien Bostonas "Celtics" pēdējā Nacionālās baskebola asociācijas (NBA) pamatturnīra mačā tik dota atpūta un viņš laukumā nedosies.

Sports Bertāns gūst 13 punktus «Hornets» zaudējumā «Mavericks» basketbolistiem (VIDEO)

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

Sports Porziņģim «double-double» kārtējā «Celtics» uzvarā (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā guva 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas zem groziem, bet viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" ar 124:107 (30:24, 33:32, 30:29, 31:22) savā laukumā pārspēja Portlendas "Trail Blazers" komandu.