• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:42, 07.05.2024


SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".


Foto: LETA

"Zaha Hadid Architects" metu konkursā ieguva visaugstāko žūrijas vērtējumu, tādējādi iegūstot pirmo vietu.

Otro vietu konkursā ieguva Igaunijas uzņēmums "R-Konsult", savukārt trešajā vietā ierindojās ASV arhitektu birojs "Berenblum Busch Architects".

"Riga RoPax Terminal" projekta vadītāja Jūlija Bērziņa pasākumā norādīja, ka no gandrīz 60 pretendentiem, kuri izņēma konkursa dokumentāciju, norādītajā termiņā saņemti desmit konkursa pieteikumi, kurus žūrija vērtēja no dažādiem aspektiem, tostarp no transporta plūsmas un pasažieru kustības organizācijas, arhitektoniskās idejas oriģinalitātes un vizuālā baudījuma viedokļa.

Viņa komentēja, ka "Zaha Hadid Architects" koncentrējās uz to, lai nodrošinātu, ka pasažieru termināļa ēka būtu atšķirīga no tā, ko redzam reģionā, bet vienlaikus arī funkcionāla, kā arī žūrijas vērtējumā britu birojs bija līderis visās pozīcijās, izstrādājot detalizētu un vizuāli pievilcīgu piedāvājumu.

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš sacīja, ka pasažieru terminālis ir viena no stratēģiskajām būvēm, kas patlaban pietrūkst ne tikai Rīgas ostai, bet arī pilsētai. Tādējādi projektā iesaistītās puses aktīvi virzās virzienā, lai Rīgā būtu perspektīva jauna jūras pasažieru apkalpošanas vieta.

Zeltiņš arī minēja, ka Covid-19 pandēmija pierādīja, ka pasažieru satiksme apstājās, kā arī pēc pandēmijas Ukrainas kara ietekmes dēļ regulāra pasažieru satiksme ar Rīgas ostu nav atjaunojusies. "Tāpēc mēs aktīvi strādājām, lai šī pasažieru satiksme atjaunotos. Jaunais pasažieru terminālis ir nosacījums, lai šis segments attīstītos," viņš sacīja.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA) norādīja, ka ir svarīgi, lai Rīgā atgriežas arvien vairāk tūristi un attīstās tūrisma nozare, tādēļ jaunais pasažieru terminālis būtu ieguvums Latvijas tautsaimniecībai.

Jau ziņots, ka otrās un trešās vietas ieguvēji bija metu konkursā uzaicinātie dalībnieki saskaņā ar konkursa nolikumu, savukārt pirmās vietas ieguvējs nebija uzaicinātais dalībnieks.

Žūrijas komisijas sastāvā bija Rīgas domes, Rīgas Brīvostas pārvaldes, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes, kā arī Latvijas Arhitektu savienības un "Riga Ropax Terminal" pārstāvji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika LDDK: Jāsamazina virsstundu darba samaksas apmērs (+VIDEO)

"No komforta zonas būs jāizkāpj visiem," pauž Andris Bite.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Ekonomika Gren investēs 200 miljonus eiro reģenerācijas stacijas izveidē Aconē

Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

Lasiet arī

Ekonomika Ledlauzis «Foros» par vienu miljonu eiro pārdots Igaunijā

Rīgas brīvostas pārvaldei piederošā SIA "LVR Flote" ledlauzi "Foros" pārdevusi par vienu miljonu eiro Igaunijas uzņēmumam "Nord Company", aģentūra LETA noskaidroja Rīgas brīvostā.

Ekonomika Rīgas ostā divos mēnešos pārkrauto kravu apmērs samazinājies par 12,1%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos divos mēnešos pārkrauti 3,156 miljoni tonnu kravu, kas ir par 12,1% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina brīvostas publiskotā informācija.

Ekonomika Ekonomikas ministrs mainīs pārstāvi Rīgas brīvostas valdē

Ministru kabinets nākamnedēļ lems par Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvja nomaiņu Rīgas brīvostas valdē, no amata atbrīvojot Gintu Sīviņu un viņa vietā liekot degvielas tirgotāja "Kool Latvija" valdes locekli Sandi Šteinu, liecina EM sagatavotais rīkojuma projekts.

Ekonomika Rīgas osta atslogos pilsētu no kravas autotransporta

Starp diviem Rīgas brīvostā strādājošiem termināļiem - SIA "Rīgas universālais termināls" un SIA "Baltic Container Terminal" no decembra sākuma sācis kursēt regulārs konteineru vilciens.