• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:10, 07.05.2024


Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.



Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) norādīja, ka pašvaldības policijai ticis uzdots vērsties CSDD, lai noskaidrotu, kas pēc saviem tehniskajiem parametriem ir patlaban galvaspilsētā pa ietvēm braucošie transportlīdzekļi, kas izskatās pēc elektromopēdiem, bet noformēti kā elektrovelosipēdi.

Ķirsis skaidroja, ka domei nav kompetences pateikt, vai braucamais ir elektromopēds, vai elektrovelosipēds. Līdz ar to, ja CSDD "skaidri un gaiši atbildēs, ka tie ir mopēdi", tad dome attiecīgi rīkošoties.

Tikmēr nule ieviestie ierobežojumi elektroskrejriteņu novietošanai Vecrīgā Ķirša ieskatā ir uzlabojusi situāciju. Tomēr, neskatoties uz ierobežojumiem, pašvaldība saskaras ar atsevišķu komersantu mēģinājumiem noteikumus apiet, ļaujot klientiem par noteiktu soda maksu skrejriteni tomēr atstāt, kur ienāk prātā. "Ar šādiem gadījumiem jācīnās, patlaban vācam materiālus," sacīja politiķis, solot ieviest kārtību.

"Ja komersanti paši nebūs sociāli atbildīgi un uzskatīs, ka var rīkoties, kā grib, tad sliktākajā gadījumā nāksies aizliegt šo rūpalu Rīgā," brīdināja Ķirsis, gan atzīstot, ka pagaidām vēloties pabaidīt negodprātīgus uzņēmējus ar to, ka pašvaldības rīcībā ir šāds instruments.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība CSDD pagarinās tehnisko apskates staciju darba laiku Madonā un Rēzeknē

Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) no šā gada 27.decembra pagarinās tehnisko apskates staciju darbu laiku Madonā un Rēzeknē, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība CSDD rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas. Kurās pilsētās?

Šonedēļ Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Liepājā, Siguldā, Talsos un Balvos.

Sabiedrība CSDD 11 mēnešos izsniegusi par 8,8% mazāk vadītāja apliecību

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad desmit mēnešos izsniegusi 15 014 jauniegūtas autovadītāja apliecības, kas ir par 8,8% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina direkcijas publiskotie dati.

Sabiedrība Valdība atbalsta stingrākas prasības automašīnas tehniskā stāvokļa kontrolei

Noteikumos paredzētas prasības transportlīdzekļu ziemas riepu speciālam marķējumam.