• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rēzeknes slimnīcā aizliedz pacientu apmeklēšanu, jo uzņemti Covid-19 slimnieki

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 13:43, 08.09.2021


Pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai saistībā ar Covid-19, Rēzeknes slimnīca atsākusi uzņemt ar Covid-19 inficētus pacientus, vienlaikus aizliedzot apmeklēt citus slimniekus, aģentūra LETA uzzināja ārstniecības iestādē.


Foto: LETA

Slimnīcas Infekcijas slimību nodaļa ir pārprofilēta Covid-19 inficētu pacientu uzņemšanai un ārstēšanai. Covid-19 slimniekiem ar vidēji smagu slimības gaitu paredzētas līdz 30 gultas vietām. Savukārt pacientiem ar smagu slimības gaitu paredzētas trīs vietas intensīvās terapijas nodaļas izolatorā.

Lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatīšanos slimnīcā un nodrošinātu medicīniskās palīdzības sniegšanu visiem pacientiem, slimnīcas nodaļās izveidotas tranzīta palātas. Tajās ievieto pacientus, pirms tam veicot Covid-19 testu, līdz testa atbildes saņemšanai. Ja Covid-19 ir pozitīvs, pacients tiek ievietots Covid-19 inficēto pacientu nodaļā, kur saņem pamatsaslimšanai atbilstošu ārstēšanu, bet pacienti ar negatīvu testa rezultātu tiek pārvietoti uz atbilstoša profila nodaļu.

Lai nodrošinātu infekcijas izplatības ierobežošanu un ņemot vērā epidemioloģiski bīstamākā vīrusa delta varianta izplatību, pacientu apmeklēšana ir aizliegta.

Taču gadījumos, ja pacienta veselības stāvoklis ir kritisks, piederīgie drīkst viņus apmeklēt tikai ar slimnīcas valdes rakstisku atļauju. Turklāt šajā gadījumā piederīgajiem jāuzrāda digitālais sertifikāts par vakcināciju pret Covid-19, sertifikāts par Covid-19 laboratorisko analīžu negatīvu rezultātu, kas veiktas ne vēlāk kā 72 stundu laikā pirms apmeklējuma, vai sertifikāts par Covid-19 izslimošanas faktu.

Atļauta sūtījumu atstāšana pacientiem, nododot to slimnīcas pirmajā stāvā dežurantam. Sūtījumu pieņem, ja tas ievietots caurredzamā maisiņā ar pievienotu norādi. Naudas, dokumentu un materiālo vērtību pieņemšana kategoriski aizliegta. Dežurants par sūtījumu informē attiecīgās nodaļas personālu, kas nodrošina sūtījuma nogādāšanu adresātam.

Pacienti ar piederīgajiem aicināti pēc iespējas sazināties attālināti, izmantojot viedierīces.

Jau ziņots, ka šonedēļ Covid-19 pacienti tiek uzņemti jau sešās slimnīcās - Rīgas Austrumu Klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kā arī slimnīcās Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē un Valmierā.

Strauji pieaugošā Covid-19 pacientu skaita dēļ Daugavpils reģionālā slimnīca un RAKUS jau ir izsludinājušas ārkārtas stāvokli.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Sārts: Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara

Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara, otrdien intervijā TV3 prognozēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Kultūra Ventspils teātra nams "Jūras vārti" svin radošuma 15 gadus (+VIDEO)

Kultūras centrs piedāvā koncertus, izrādes un izstādes.