• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Privātajā bērnudārzā prombūtni līdz piecām dienām varēs attaisnot vecāks

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:19, 03.09.2024


Bērna prombūtni veselības stāvokļa dēļ līdz piecām dienām privātā pirmsskolas izglītības iestādē varēs apliecināt arī bērna likumiskie pārstāvji, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par Bērnu pieskatīšanas pakalpojumu.


Foto: LETA

Šāds lēmums pieņemts, lai mazinātu administratīvo slogu ārstiem un nodrošinātu normatīvā regulējuma savstarpēju atbilstību.

Bērnu pieskatīšanas pakalpojums paredz atbalstu līdz 364 eiro par viena bērna pieskatīšanu. Pasākuma mērķis ir sniegt atbalstu pašvaldībām privātā pirmsskolas izglītības pakalpojuma un bērnu uzraudzības pakalpojuma iegādei, veicinot darba un ģimenes dzīves līdzsvarošanu un vienlīdzīgas iespējas visām ģimenēm.

Noteikumi paredz, ka pašvaldības atbalsts netiek piešķirts par dienām, kad bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi. Šādā gadījumā pašvaldības atbalstu aprēķina proporcionāli apmeklējuma dienu skaitam.

Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma bērna prombūtne veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem bērna likumiskie pārstāvji bērnudārzā rakstiski informējuši pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 60 dienām kalendāra gada laikā.

Bērna prombūtni veselības stāvokļa dēļ privātā bērnudārzā var apliecināt ar bērna likumiskā pārstāvja sniegto informāciju par saslimšanu uz laiku līdz piecām darbdienām, kamēr saslimšana, kas ir ilgāka par piecām darbdienām, ir jāapliecina ar ārsta izsniegtu izziņu.

Noteikumi arī paredz izmaiņas nosacījumos par iemesliem bērnu pieskatīšanas pakalpojumu sniegšanas priekšlaicīgai pārtraukšanai, piemēram, bērns tiek uzņemts pašvaldības bērnudārzā, notikusi bērna dzīvesvietas maiņa vai bērns uzsācis skolas gaitas pamatizglītības programmas apguvei.

Gadījumos, kad bērnam pieskatīšanas pakalpojumi netiek nodrošināti vismaz vienu gadu, šajā termiņa ieskaitot arī attaisnojošu prombūtni un minētos objektīvos iemeslus īsākam pakalpojumu saņemšanas termiņam, izmaksas par pakalpojuma nodrošināšanu sedz pašvaldība.

Ja bērnu pieskatīšanas pakalpojums bērnam nodrošināts mazāk par gadu, pašvaldība neizmantoto finansējumu var saglabāt nākamajam pakalpojuma saņēmējam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā oficiāli noslēdzas peldsezona

Līdz ar peldsezonas noslēgumu tiek pārtrauktas Veselības inspekcijas veiktās peldvietu ūdens paraugu laboratoriskās pārbaudes.

Sabiedrība Šodien aprit gads Siliņas vadītajai valdībai. Kas ir izdarīts?

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Sabiedrība Svētdien debesis Latvijā skaidrosies un kļūs siltāks

Svētdien debesis Latvijā skaidrosies un kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Bēgļu atbalsta organizācija aicina Baltijas valstis pārtraukt migrantu atgrūšanu

Baltijas valstīm un Polijai vajadzētu pārtraukt "migrantu atgrūšanu" un samazināt šo cilvēku uzturēšanos mežos, šāda pozīcija pausta bēgļu atbalsta organizācijas "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārskatā "Bīstamais ceļš: migrantu nāve pie Eiropas Savienības-Baltkrievijas robežas".

Lasiet arī

Sabiedrība Ārste: bērni un viņu vecāki turpina pārkāpt likumu, nelietojot aizsargķiveres

Bērni joprojām turpina pārkāpt likumu, nelietojot aizsargķiveres, savukārt vecāki drošības neizpratnes dēļ pēc būtības pārkāpj bērna tiesības uz veselību, norāda Bērnu klīniskās universitātes (BKUS) virsārste Renāte Snipe.

Sabiedrība Trešdaļa vecāku plāno atvēlēt bērnu sagatavošanai skolai no 100 līdz 200 eiro

Trešdaļa jeb 33% vecāku, kuriem ir bērni vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem, plāno atvēlēt no 100 līdz 200 eiro, lai sagatavotu bērnus skolai, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veikto aptauju.

Interesanti fakti Kā bērnam nenoslīkt apģērba kalnos - skaidro eksperte (+VIDEO)

5P jeb "pārveido", "pielieto vēlreiz", "pasaki nē", "pārstrādā" un "piedomā" ir pamatprincipi.

Veselība Mutes higiēnas neievērošana var izraisīt nopietnas slimības (+VIDEO)

Farmaceite iesaka bērniem skolā lietot arī košļājamo gumiju.