• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien Latvijā oficiāli noslēdzas peldsezona

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 09:43, 15.09.2024


Līdz ar peldsezonas noslēgumu tiek pārtrauktas Veselības inspekcijas veiktās peldvietu ūdens paraugu laboratoriskās pārbaudes.


Foto: pixabay

Pēdējie paraugi tika ņemti 26. un 27.augustā. Tajās konstatēts, ka teju visās Latvijas oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām.

Kopumā mikrobioloģiskajiem rādītājiem normas robežās atbilda 57 oficiālās peldvietas. Vienlaikus tika saglabāts ieteikums nepeldēties Salaspils pilsētas peldvietā, kurā joprojām novērotas zilaļģes.

Šajā peldsezonā Rīgas oficiālajās peldvietās nav noslīcis neviens cilvēks. Kopā no slīkšanas izglābtas četras personas, kā arī 12 reizes veikti glābšanas darbi uz ūdens, kad personas ar dažādiem peldlīdzekļiem - noslāpušām motorlaivām, supošanas dēļiem, piepūšamajiem matračiem - pašu spēkiem nav varējušas nokļūt krastā.

Sezonas laikā 80 reizes sniegta pirmā medicīniskās palīdzība, kā arī atrasti 12 nomaldījušies bērni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Veselība Latvijas vecāki, mācot bērnus peldēt, uzticas profesionāļiem (+VIDEO)

Tiek attīstīta roku, kāju, muguras un arī vēdera muskulatūra, kā arī tiek stiprināta kardiovaskulārā veselība.

Interesanti fakti Vēsākais ūdens peldvietās ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un Jūrmalā

Zemākā ūdens temperatūra Latvijas peldvietās sestdienas rītā ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un arī Jūrmalā, bet augstākā - ezeros un upēs Latgalē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sports Deičmanam 34.vieta Eiropas junioru čempionātā 200 metru kompleksajā peldējumā

Latvijas peldētājs Nikolass Deičmans trešdien Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā ierindojās 34.vietā 200 metru kompleksajā peldējumā.

Sports Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas cikls peldēšanā sāksies Rīgā

Starptautiskās Peldēšanas sporta veidu federācijas (WA) apstiprinātajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību kalendārā Baltijas valstu čempionāts būs pirmās sacensības Eiropā, kurās sportistiem būs iespēja izpildīt olimpisko spēļu normatīvus, trešdien ziņo Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).