• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:41, 15.09.2024


Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.


Koģenerācijas stacijas ražo siltumu un gaismu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir izskatījusi AS RĪGAS SILTUMS jauno siltumenerģijas tarifu - 74,17 EUR/MWh bez PVN. Jaunais tarifs stājas spēkā no 15.oktobra, tas būs par 10% mazāks nekā šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs. Prognozējams, ka, salīdzinot ar pagājušo apkures sezonu, kopumā iedzīvotājiem rēķinos izrakstītā summa šīs apkures sezonas laikā tarifa samazinājuma rezultātā varētu samazināties par aptuveni 40 miljoniem eiro.

"Sagaidot gada aukstos mēnešus, šīs ir labas ziņas Rīgas iedzīvotājiem. Apkures tarifa samazinājums par 10% šajā rudens un ziemas sezonā būs nozīmīgs atspaids rīdziniekiem un būtiski, ka uzņēmumam "Rīgas Siltums" to izdevies panākt ne tikai izdevīgi iepērkot siltumenerģijas un kurināmā resursus, bet arī pārskatot citas izdevumu pozīcijas - citiem vārdiem, strādājot kā gādīgam saimniekam," uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

"Man ir prieks, ka arī galvaspilsētas iedzīvotājiem par apkuri būs jāmaksā mazāk, un cenas ziņā Rīga nebūs pašvaldību saraksta augšgalā. Esmu drošs, ka AS RĪGAS SILTUMS turpinās meklēt iespējas samazināt tarifus, taupot iedzīvotāju maciņus ziemas periodā," pauž ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Siltumenerģijas tarifa samazināšanu izdevies panākt, pārskatot visas izdevumu pozīcijas, samazinājuma pamatā ir pirktās siltumenerģijas cenu izmaiņas. Divistabu dzīvoklī apkurei ziemas mēnešos pie līdzīga patēriņa mazāk būs jāmaksā aptuveni par 15 EUR bez PVN, salīdzinājumā ar pagājušo ziemu.

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, mainoties iepirktās siltumenerģijas un kurināmā resursu izmaksām, siltumenerģijas tarifs tiek atbilstoši mainīts. Siltumenerģijas tarifā galveno apjomu veido mainīgā daļa - dabasgāzes, šķeldas un iepirktās siltumenerģijas izmaksas.

AS RĪGAS SILTUMS kurināmo iegādājas atklātos konkursos un biržas izsolēs, tādējādi konkurences apstākļi veicina iegūt izdevīgākos piedāvājumus. Uzņēmuma tīmekļa vietnē www.rs.lv ik nedēļu iespējams iepazīties ar iepirktās siltumenerģijas un šķeldas cenām.

Tāpat arī AS RĪGAS SILTUMS pastāvīgi turpina veikt infrastruktūras modernizāciju, izmantojot jaunākos tehnoloģiskos risinājumus un procesu digitalizāciju. Tas ļauj samazināt siltumenerģijas zudumus, palielināt darbības efektivitāti, sekmējot gan vides mērķu sasniegšanu, gan atstājot pozitīvu ietekmi uz siltumenerģijas tarifu nākotnē.

Vienlaikus AS RĪGAS SILTUMS atgādina, ka apkures rēķinu ietekmē siltumenerģijas patēriņš, un visbūtiskākais patēriņa samazinājums panākams siltinot ēkas, kā arī siltumenerģiju izmantojot racionāli ikdienā - katram savā dzīvoklī


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Valsts ieguldītā nauda nekad nav bijusi airBaltic uzņēmuma vērtība

Valsts gadu gaitā ieguldītā nauda Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" nekad nav bijusi uzņēmuma vērtība, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.

Lasiet arī

Sabiedrība No jūnija plāno samazināt «Rīgas siltuma» siltumenerģijas tarifu

No jūnija plānots nebūtiski samazināt "Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifu.

Sabiedrība Skrundā un Rudbāržos būtiski paaugstināsies apkures tarifs

No nākamā gada 1.februāra Skrundā un Rudbāržos būtiski paaugstināsies apkures tarifs, sasniedzot 120,50 eiro par vienu megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina Kuldīgas novada domes lēmums.

Sabiedrība Piecās Latvijas pilsētās palielināsies siltumenerģijas tarifi

Decembrī zemāki siltumenerģijas tarifi spēkā stāsies četriem komersantiem, savukārt pieciem, kuriem iepriekšējo mēnešos tarifi samazināti, tie atkal nedaudz palielināsies, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Sabiedrība Mārupē plāno par ceturtdaļu paaugstināt siltumenerģijas tarifu

SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" no nākamā gada februāra plāno par ceturtdaļu paaugstināt siltumenerģijas tarifu, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".