• Vaira,
  • Vairis,
  • Vera
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VID iesniegums automātiskai nodokļa atmaksai jāiesniedz līdz septembra beigām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:21, 10.09.2024


Iedzīvotāji aicināti līdz šā gada 30.septembrim paziņot Valsts ieņēmumu dienestam (VID), ka vēlas saņemt nodokļa pārmaksu automātiski, bez gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.



Iesniegums, kurā norādīts bankas konta numurs, uz kuru pārskaitīt naudu, cilvēkiem ir jāiesniedz VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

Tie iedzīvotāji, kuri līdz šā gada 30.septembrim aizpildīs iesniegumu un norādīs tajā bankas kontu, turpmāk iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksu, ja tāda būs radusies, varēs saņemt automātiski, neiesniedzot gada ienākumu deklarāciju.

Cilvēkiem, kuri jau pērn pieteicās automātiskai nodokļa atmaksai, šogad iesniegums ir jāraksta tikai tādā gadījumā, ja vēlas, lai aprēķinātā summa tiktu ieskaitīta citā viņam piederošā bankas kontā. Ja konta numurs, kas paziņots VID nodokļa atmaksai, nav mainījies, atkārtoti iesniegums nav jāraksta.

Automātiska iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksa tiek veikta, pamatojoties tikai uz tiem datiem, kuri ir VID rīcībā - ja cilvēka algai vai pensijai gada laikā nav piemēroti visi nodokļa atvieglojumi, piemēram, par apgādājamiem, atvieglojumi mazākiem ienākumiem vai atvieglojumi invaliditātes gadījumā, politiski represētajiem vai nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, kā arī, ja cilvēkam iepriekšējā gadā ir bijuši ieguldījumi privātajos pensiju fondos vai uzkrājošā dzīvības apdrošināšana.

Ja cilvēkam būs čeki par attaisnotajiem izdevumiem (medicīnu, zobārstniecību, izglītību, bērnu pulciņiem un ziedojumiem), tad arī turpmāk varēs iesniegt gada ienākumu deklarāciju par trim iepriekšējiem gadiem un atgūt pārmaksāto nodokli par tiem.

Iesniegums ir pieejams EDS sadaļā "Sagatavot dokumentu no veidlapas" - "Iedzīvotāju ienākuma nodokļa dokumenti" - "Iesniegums automātiskai nodokļa atmaksas saņemšanai, neiesniedzot gada ienākumu deklarāciju".

Automātisku pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu VID veic kopš 2023.gada, un saņemt šādu pakalpojumu ir izvēlējušies 9562 cilvēki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Finansiālas grūtības skārušas Murjāņu Sporta ģimnāziju; ministrija veiks auditu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) auditā izvērtēs, kāpēc Murjāņu Sporta ģimnāzija saskaras ar finansiālām grūtībām, sarunā ar aģentūru LETA atklāja IZM Sporta departamenta direktors Aleksandrs Samoilovs.

Sabiedrība Iedzīvotājus lūdz palīdzēt atjaunot kritiski zemos asins krājumus

Iedzīvotājus lūdz atsaukties un palīdzēt atjaunot kritiski zemos asins krājumus.

Sabiedrība Otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +26 grādus

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā gaiss sasils līdz +23..+26 grādiem, vietām piekrastē temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā saīsinās autobusa maršrutu uz Voleriem

Rīgā no 1.oktobra tiks veiktas izmaiņas 54.autobusa maršrutā, un turpmāk autobuss līdz Voleriem un atpakaļ kursēs nevis no centra, bet gan no Botāniskā dārza.

Lasiet arī

Sabiedrība Izsludināts atklāts konkurss uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir izsludinājis atklātu konkursu uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu, informēja VID pārstāvji.

Ekonomika Uzņēmumu reģistrs norāda uz iespējām samazināt šķēršļus uzņēmējdarbībai (+VIDEO)

Ļoti retos gadījumos klienti izvēlas "cīnīties" tiesā par VID atzinuma pamatojumu.

Kriminālziņas Aizturētā VID amatpersona radiniekam izpaudusi informāciju par kādu uzņēmumu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde šonedēļ aizturēja dienesta amatpersonu saistībā ar radiniekam izpaustu informāciju par kādu uzņēmumu, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" skaidroja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.