• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kopš rudens mēnešiem dažādu traumu skaits ir pieaudzis pat par 80%

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:07, 14.02.2021


Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) ārsti ir novērojuši, ka kopš rudens mēnešiem patlaban dažādu traumu skaits ir pieaudzis pat par 80%, un kopš decembra mēneša - par 50%, aģentūrai LETA pavēstīja slimnīcas Uzņemšanas nodaļas vadītājs, traumatologs un ortopēds Guntis Naglis.


Foto: LETA

Viņš šo pieaugumu skaidro ar ziemas iestāšanos, slideno laiku, kā arī dažādiem ziemas sporta veidiem. Aktuālākās traumas ir apakšdelma lūzumi, jo cilvēki krītot uz slidenām ietvēm, turklāt parasti krīt uz priekšu uz rokām. Kā arī gados vecākiem cilvēkiem bieži ir gūžas locītavas lūzumi.

Attiecībā pret ziemas sporta un izklaides veidiem, slidojot visbiežāk tiek gūti elkoņa kaula lūzumi, savukārt slēpojot - apakšstilba lūzumi, norāda mediķis.

Līdz ar to patlaban slimnīcas noslodze ir būtiski pieaugusi, jo arī no reģioniem tieši uz TOS tiek vesti pacienti ar dažādām traumām. Tas saistīts ar reģionu slimnīcu pieaugošo noslodzi darbā ar Covid-19 pacientiem.

Slimnīcas ārsti aicina pārdomātāk un prātīgāk pārvietoties pa slidenām ielām un ceļiem un īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem izvērtēt nepieciešamību doties ārpus mājas. Tāpat ārsti aicina izvēlēties ziemai un slidenajam laikam piemērotus apavus, izvairīties no augstiem papēžiem un izmantot apaviem speciālas uzlikas ar radzēm.

Tāpat TOS atgādina, ka tagad operāciju veikšana slimnīcā aizņem vairāk laika, jo katram pacientam ir jāsagaida Covid-19 testa atbilde.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri apšauba «Rīgas Dzemdību nama» atbilstību mūsdienu prasībām

Veselības ministrija (VM) ir vērsusies pie Rīgas pašvaldības, aicinot pašvaldību būtiski mainīt traumatoloģijas pacientu aprūpi Rīgā un apšaubot "Rīgas Dzemdību nama" atbilstību mūsdienu prasībām.

Sabiedrība Paliatīvās aprūpes pakalpojumus pacienti varēs saņemt dzīvesvietā

Valdība otrdien, 20.februārī, apstiprināja Paliatīvās aprūpes noteikumus, kas nosaka kārtību paliatīvās aprūpes organizēšanai, saņemšanai un finansēšanai, lai nodrošinātu jauna pakalpojuma - paliatīvā aprūpe pacienta dzīvesvietā ieviešanu.

Veselība Kā turpmāk finansēs veselības aprūpi? Uzzināsim pēc gada

Deputāti lēma nevirzīt izskatīšanai parlamentā iepriekš no 13.Saeimas pārņemto likuma projektu, ar kuru bija plānots ieviest vienotu valsts apmaksāto veselības aprūpi Latvijā deklarētajiem iedzīvotājiem.

Sabiedrība Iedzīvotāji kā svarīgākās problēmas valstī izceļ inflāciju un veselības aprūpi

Gandrīz puse jeb 49% Latvijas iedzīvotāju par svarīgāko problēmu valstī uzskata cenu pieaugumu, inflāciju un dzīves dārdzību, liecina "Eirobarometra" 2023.gada rudens aptauja.