• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Iedzīvotāji kā svarīgākās problēmas valstī izceļ inflāciju un veselības aprūpi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:14, 21.01.2024


Gandrīz puse jeb 49% Latvijas iedzīvotāju par svarīgāko problēmu valstī uzskata cenu pieaugumu, inflāciju un dzīves dārdzību, liecina "Eirobarometra" 2023.gada rudens aptauja.



Vienlaikus nedaudz vairāk nekā ceturtdaļa jeb 27% Latvijas iedzīvotāju par svarīgu problēmu valstī atzīst trūkumus veselības aprūpē.

Aptauja liecina, ka pusgada laikā kopš pagājušā gada pavasara sabiedrības bažas par veselības aprūpi kā prioritāru problēmu valstī ir samazinājušās par četriem procentpunktiem.

Arī citur Eiropas Savienībā (ES) vērojama līdzīga tendence - 44% Eiropas pilsoņu par svarīgāko problēmu, ar kuru saskaras katra nacionālā valsts individuāli, atzīst cenu pieaugumu. Savukārt 20% Eiropas pilsoņu uzskata, ka tā ir imigrācija.

Arī personīgā līmenī kā svarīgāko problēmu vairums Latvijas un ES iedzīvotāju min cenu pieaugumu. Lielākā daļa jeb 63% Latvijas iedzīvotāju un 57% ES iedzīvotāju norāda, ka cenu pieaugums un inflācija ir problēmas, ar kurām iedzīvotāji saskaras personīgi.

Aptaujā arī secināts, ka gandrīz trešdaļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju un gandrīz piektā daļa jeb 18% ES iedzīvotāju personīgā līmenī par svarīgu problēmu uzskata veselības aprūpi.

Vienlaikus secināts, ka Latvijas iedzīvotāju vidū satraukums par veselības aprūpi ikdienā kā svarīgāko problēmu kopš pagājušā gada pavasara ir pieaudzis par pieciem procentpunktiem, savukārt ES iedzīvotāju bažas ikdienā nav pieaugušas.

Aptauja veikta 2023.gada rudenī, bet tās rezultāti publicēti neilgi pirms gadumijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri apšauba «Rīgas Dzemdību nama» atbilstību mūsdienu prasībām

Veselības ministrija (VM) ir vērsusies pie Rīgas pašvaldības, aicinot pašvaldību būtiski mainīt traumatoloģijas pacientu aprūpi Rīgā un apšaubot "Rīgas Dzemdību nama" atbilstību mūsdienu prasībām.

Sabiedrība Paliatīvās aprūpes pakalpojumus pacienti varēs saņemt dzīvesvietā

Valdība otrdien, 20.februārī, apstiprināja Paliatīvās aprūpes noteikumus, kas nosaka kārtību paliatīvās aprūpes organizēšanai, saņemšanai un finansēšanai, lai nodrošinātu jauna pakalpojuma - paliatīvā aprūpe pacienta dzīvesvietā ieviešanu.

Veselība Kā turpmāk finansēs veselības aprūpi? Uzzināsim pēc gada

Deputāti lēma nevirzīt izskatīšanai parlamentā iepriekš no 13.Saeimas pārņemto likuma projektu, ar kuru bija plānots ieviest vienotu valsts apmaksāto veselības aprūpi Latvijā deklarētajiem iedzīvotājiem.

Sabiedrība Paplašina valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu klāstu

Šogad tiks paplašināts valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu klāsts, paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos par veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtību.