• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 21:27, 28.04.2024


Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.


Foto - IIHF

A apakšgrupas mačā Latvija ar 1:7 (0:3, 1:2, 0:2) piekāpās vienaudžiem no ASV.

Vienīgos vārtus Latvijas labā guva Daniels Serkins, kurš otrās trešdaļas izskaņā nogādāja ripu amerikāņu vārtos pēc Maksima Haritonceva un Harija Cjuncska piespēlēm.

ASV vienībā ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Trevors Konelijs, bet vienu precīzu metienu un divas rezultatīvām piespēles iekrāja Džeimss Heigeinss un Tedijs Stiga.

Latvijas vārtus vispirms sargāja Mikus Vecvanags, bet nepilnas 12 minūtes līdz mača beigām viņu nomainīja Dilans Birkāns. Vecvanags atvairīja 24 no 30 amerikāņu metienus, bet Birkāns tika galā ar vēl sešiem metieniem, ielaižot vienus vārtus.

Ceturtdien pirmajā spēlē latvieši ar 1:3 zaudēja mājiniekiem somiem, bet piektdien ar 5:3 pārspēja vienaudžus no Slovākijas. Amerikāņi ar 9:0 sagrāva slovākus un ar 8:2 uzveica norvēģus.

A apakšgrupā pēc trīs spēlēm ASV un Somijai ir pa deviņiem punktiem, Latvija guvusi trīs punktus, bet Slovākija un Norvēģija ir bez punktiem.

Turnīra turpinājumā pirmdien Latvija spēkosies ar Norvēģiju.

Gatavojoties Pasaules čempionātam, U-18 izlase novembrī aizvadīja U-20 turnīru Dānijā, decembrī tika rīkota nometnē Rīgā, bet februārī startēja U-18 Četru nāciju turnīra Dānijā.

Tikmēr pirms čempionāta Oļega Sorokina trenētā izlase aizvadīja piecas pārbaudes spēles - 6. un 7.aprīlī savā laukumā ar 1:2 pēcspēles metienos tika zaudēts un 5:1 uzvarēta Polijas U-18 izlase, bet 11. un 12.aprīlī izbraukumā tikās tika piedzīvota neveiksme 1:2 un izcīnīts panākums 3:2 cīņās ar Čehijas U-18 izlasi. Pēdējā pārbaudes spēlē Latvijas U-18 valstsvienība jau Somijā pirmdien ar 0:4 piekāpās Zviedrijas vienaudžiem.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēles notiks 2.maijā, pusfināls - 4.maijā, bet medaļu ieguvēji tiks noskaidroti 5.maijā.

Šajā sezonā darbā ar Latvijas U-18 hokeja izlase Sorokinam asistēs Herberts Vasiļjevs, Maksims Širokovs un vārtsargu treneris Reinis Repšs. Savukārt par fizisko sagatavotību rūpēsies Raivis Miezāns, bet video trenera pienākumus pildīs Artūrs Barovskis.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi - Mikus Vecvanags (HS "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija), Dilans Birkāns ("Odense", Dānija);

aizsargi - Krists Retenais, Oskars Nils Briedis, Krišjānis Sārts (visi - HS "Rīga"), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Rolands Naglis ("Bern", Šveice), Darels Uļjanskis (AIK, Zviedrija), Bruno Petrovičs ("Alberta Academy", Kanāda);

uzbrucēji - Antons Macijevskis, Edvīns Bērziņš, Maksims Pumpiņš, Aleksandrs Zaprivoda, Dmitrijs Diļevka, (visi - HS "Rīga"), Olivers Mūrnieks ("Mogo"/LSPA), Bruno Osmanis, Nils Vanags (abi - "Bojorkloven", Zviedrija), Markuss Kristians Sieradzkis, Maksims Haritoncevs (abi - "Mora"), Kārlis Flugins ("Oskarshamn", Zviedrija), Daniels Serkins ("Thurgau", Šveice), Martins Klaucāns (Ņūdžersijas "Rockets", ASV).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Romā tiksies ar slovākieti Šramkovu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā tiksies ar slovākieti Rebeku Šramkovu.

Sports Vītoliņš: Mēs mākam radīt drāmu

Valstsvienības spēlētāji atkal ir parādījuši raksturu un uzvarējuši svarīgu spēli, svētdien pēc uzvaras papildlaika pēdējās sekundēs pār Francijas komandu aģentūrai LETA sacīja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Ričards Bolotņiks sestajā raundā ar tehnisko nokautu zaudē Hatajevam

Latvijas pārstāvis Ričards Bolotņiks sestdien Austrālijā sestajā raundā ar tehnisko nokautu zaudēja Austrālijā dzīvojošajam čečenu bokserim Imamam Hatajevam.

Sports Daugaviņš pēdējā sekundē izrauj Latvijas izlasei uzvaru pār Franciju (VIDEO)

Kasparam Daugaviņam arī otrajā mačā gūstot uzvaras vārtus papildlaikā, turklāt pēdējā sekundē, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Franciju.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātu sāk ar grūtu uzvaru pār Poliju (VIDEO)

Kasparam Daugaviņam gūstot vārtus papildlaikā, Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 1:0) uzvarēja Polijas valstsvienību, kas elites divīzijā startē pirmo reizi kopš 2002.gada.

Veselība Miris hokeja funkcionārs Guntars Paste

Otrdien 58 gadu vecumā miris hokeja funkcionārs Guntars Paste, paziņoja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sports Ungārijas un Slovēnijas hokejisti atgriežas augstākajā divīzijā (VIDEO)

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases sestdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Sports Rihardam Bukartam hat-trick graujošā Latvijas hokejistu uzvarā

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem.