• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sākta vēsturiskā restorāna «Sēnīte» atjaunošana

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:33, 25.04.2024


Uzņēmums SIA "Latvian Catering Company" pakāpeniski sācis valsts kultūras pieminekļa - vēsturiskā restorāna "Sēnīte" - atjaunošanu un teritorijas sakopšanas darbus, kas noritēs vairākās kārtās.



Patlaban uzņēmums apzinājis ēku tehnisko stāvokli, daļēji novēršot telpu stāvokļa pasliktināšanos. Veikta inženiertehnisko komunikāciju pārbaude un remonts, novērsti elektrosistēmas bojājumi, notiek teritorijas labiekārtošanas darbi. Iestājoties labvēlīgākiem laikapstākļiem, uzņēmums paredz sākt arī ēkas kupola konservācijas darbus.

Uzņēmumā norāda,ka atjaunošanas darbu otrajā kārtā veicamie darbi ir saimniecisko telpu - virtuves, cehu un biroja - atjaunošana, ko iecerēts pabeigt līdz 2024.gada beigām, šīs telpas izmantojot uzņēmuma ražošanas vajadzībām. Trešajā kārtā notiks apmeklētājiem pieejamo telpu - restorāna un alus zāles - atjaunošana, kas plānota 2025.gadā.

"Protams, plāns ir viena lieta, īpaši būvniecības un renovācijas jomā, tomēr ļoti ceram, ka mums tas arī izdosies, jo jūtam ļoti lielu interesi un atbalstu no sabiedrības, kā arī atsevišķiem uzņēmumiem," atklāj "Latvian Catering Company" valdes loceklis Rolands Zujevičs. Viņš pauž cerību atjaunotā restorāna durvis vērt "Sēnītes" 60. dzimšanas dienā 2027.gada 5.decembrī.

Kopējā investīciju summa vēl tiks precizēta laika gaitā, norāda "Latvian Catering Company" pārstāvji. Lai rastu finansējumu nepieciešamo darbu veikšanai, uzņēmums plāno izmantot dažādus finanšu avotus, tostarp kredītiestāžu, tāpat plānota ES finansējuma, kā arī līdzekļu piesaiste kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai.

Restorānu "Sēnīte" Siguldas novadā ar 1,5 hektāru zemesgabalu pērn iegādājies uzņēmums "Latvian Catering Company", kas nodarbojas ar pilna servisa pasākumu organizēšanu Latvijā.

Darījuma summu nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji neatklāja. Vienlaikus informācija Zemesgrāmatā liecina, ka "Latvian Catering Company" īpašumu šogad septembrī par 400 000 eiro iegādājās no SIA "Baltijas lāse", kuras īpašnieki vienādās daļas pastarpināti ir Jānis Strautiņš un Atis Sausnītis.

Savulaik slavenais restorāns "Sēnīte" iekļauts aizsargājamo valsts kultūras pieminekļu sarakstā, kas nozīmē, ka padomju laika ēkas saimnieki nedrīkst nojaukt. Restorāns "Sēnīte" Vidzemes šosejas malā tika uzbūvēts pagājušā gadsimta vidū. Sākotnēji šajā vietā tika izveidota tējnīca ar koši krāsotu lapeni sēnes formā. Vēlāk šajā vietā uzbūvēja jaunu ēku kompleksu, kas tika dēvēts par sešdesmito gadu arhitektūras šedevru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji restorānos šogad tērē par 20% vairāk

Šogad turpina augt vietējo restorānu apmeklējums gan klātienē, gan noformējot attālinātos pasūtījumus, un iedzīvotāju iztērētā summa kafejnīcās un restorānos pieaugusi par aptuveni 20%, liecina bankas karšu maksājumu dati 2023.gada trešajā ceturksnī.

Kultūra «Michelin» prezentēs Latvijas labākos restorānus

Pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" šodien paziņos Latvijas labākos restorānus, aģentūru LETA informēja "Michelin" pārstāvji.

Kultūra Sāksies Rīgas restorānu nedēļa

No šodienas līdz 12.novembrim notiks Rudens Rīgas restorānu nedēļa, aģentūru LETA informēja Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras vecākā projektu vadītāja Ance Tarvida.

Sabiedrība «Michelin» Latvijas labākos restorānus prezentēs 21.novembrī

"Michelin Guide", kas ir vadošais un populārākais restorānu ceļvedis pasaulē, Latvijas labākos restorānus prezentēs pasākumā šogad 21.novembrī.