• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Polijas policija aizturējusi prezidenta pilī paslēpušos politiķus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:29, 10.01.2024


Polijas policija otrdien aizturējusi divus notiesātus politiķus, kuri slēpās prezidenta pilī, sociālajā tīklā "X" paziņojusi Varšavas policija.


Foto: pixabay

Polijas mediji ziņo, ka notiesātie nacionālkonservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) politiķi tika aizturēti pils telpās.

Polijas prezidents Andžejs Duda bija izmitinājis pilī bijušo iekšlietu ministru Mariušu Kaminski un viņa valsts sekretāru Maceju Vasiku, kuriem tiesa decembrī piesprieda divu gadu cietumsodu par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu. Policija saņēma tiesas rīkojumu nogādāt viņus cietumā, taču neatrada viņus mājās.

Polijas premjerministrs Donalds Tusks otrdien apsūdzēja prezidentu notiesāto slēpšanā, un brīdināja, ka Duda un "Likums un taisnīgums" līderis Jaroslavs Kačiņskis tiks saukti pie atbildības par konstitūcijas sabotāžu un likuma pārkāpšanu.

Dudas juristu firma publicēja "X" fotogrāfiju, kurā Kaminskis un Vasiks otrdien redzami līdzās prezidentam pieņemšanā pilī. "Mēs neslēpjamies. Pašreiz mēs esam kopā ar Polijas prezidentu, kamēr ļaunums zaudēs," paziņoja Kaminskis.

Taču otrdienas vakarā viņi tika aizturēti. Mediji ziņo, ka Duda tobrīd neatradās pilī.

Varšavas rajona tiesa decembrī piesprieda Kaminskim divu gadu cietumsodu par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, atrodoties pretkorupcijas aģentūras CBA vadītāja postenī laikā, kad pie Polijā varas atradās "Likums un taisnīgums" valdība. Bijušajam CBA vadītāja vietniekam Macejam Vasikam arī tika piespriests divu gadu cietumsods.

Kaminskim jau 2015.gada martā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu tika piespriests trīs gadu cietumsods, bet viņš spriedumu pārsūdzēja. Notiesāšanas iemesls bija 2007.gadā atklātā afēra, kurā Kaminska birojs esot apzināti organizējis korupcijas lietu, lai diskreditētu toreizējo lauksaimniecības ministru Andžeju Leperu. Arī Vasikam tika piespriests trīs gadu cietumsods par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Pēc "Likums un taisnīgums" nākšanas pie varas 2015.gada rudenī prezidents Andžejs Duda ar pretrunīgi vērtētu lēmumu apžēloja Vasiku un Kaminski, lai gan viņu apelācija vēl nebija izskatīta. Tāpēc drīz pēc tam lieta tika izbeigta, un Kaminskis tika iecelts par iekšlietu ministru.

Pagājušā gada jūnijā Augstākā tiesa atcēla Kaminska apžēlošanu, tādēļ viņam atkal nācās stāties tiesas priekšā.

Duda pirmdien paziņoja, ka, viņaprāt, apžēlošana, ko viņš veica 2015.gadā, joprojām ir spēkā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule Polija pauž atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm «Taurus»

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paudis atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm "Taurus" un pārmetis Vācijai vilcināšanos šo ieroču piegādē.

Pasaule Polija nesaskata Krievijas ietekmi uz Polijas zemnieku protestiem

Nav pareizi protestējošos Polijas lauksaimniekus apsūdzēt par atrašanos Krievijas ietekmē, paziņoja Polijas vēstnieks Lietuvā Konstantijs Radzivills, taču Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte protestos saskata Kremļa mēģinājumu sanaidot divas lielākās Ukrainas atbalstītājas.

Pasaule Polijas lauksaimnieki izkāra plakātu ar uzrakstu «Putin, sakārto Ukrainu»

Polijas policija sākusi izmeklēšanu par lauksaimnieku protesta akcijā izkārtu plakātu ar aicinājumu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam "sakārtot Ukrainu".

Pasaule Tusks grib apspriest reparāciju jautājumu ar Vāciju

Polijas jaunā valdība grib sākt sarunas ar Vāciju par to, kā atrisināt Otrā pasaules kara reparāciju jautājumu, pirmdien pavēstīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.