• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Polijas lauksaimnieki izkāra plakātu ar uzrakstu «Putin, sakārto Ukrainu»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:43, 21.02.2024


Polijas policija sākusi izmeklēšanu par lauksaimnieku protesta akcijā izkārtu plakātu ar aicinājumu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam "sakārtot Ukrainu".



Polijas Ārlietu ministrija nosodīja šādus saukļus un norādīja, ka to varētu būt ietekmējusi Krievija.

"Mēs uzskatām, ka tas ir ekstrēmu un bezatbildīgu grupu mēģinājums pārņemt lauksaimniecības protesta kustību, iespējams, Krievijas aģentu ietekmē," paziņoja ministrija.

Polijas lauksaimnieki jau vairākas nedēļas bloķē Ukrainas kravas automašīnu iebraukšanu savā valstī, protestējot pret, viņuprāt, negodīgo konkurenci, ko rada lētāku produktu imports no Ukrainas. Pirms tam robežu aptuveni divus mēnešus bloķēja Polijas kravas automašīnu vadītāji.

Strīds par lauksaimniecības produktu eksportu ir saasinājis attiecības starp Kijivu un Varšavu, kas ir viena no uzticamākajām Ukrainas atbalstītājām tās karā ar Krieviju.

Protestos otrdien Polijas dienvidos lauksaimnieki izkāra pie traktora plakātu ar uzrakstu "Putin, sakārto Ukrainu, Briseli un mūsu valdību" un Padomju Savienības karogu.

Fotogrāfijas ar plakātu plaši izplatījās sociālajos medijos, izsaucot niknas atbildes no ukraiņu lietotājiem.

Policija savāca plakātu un karogu. "Persona, kas vadīja spēkratu, tika identificēta. Notiek kriminālizmeklēšana," paziņoja policijas pārstāve. Viņa piebilda, ka policisti ir sākuši izmeklēšanu par fašistiska vai totalitārā režīma propagandēšanu un naida kurināšanu, par ko maksimālais sods ir trīs gadi cietumā.

Polijas aizsardzības ministrs Tomašs Semoņaks nosodīja skandalozo plakātu, nodēvējot to par provokāciju.

"Tie ir apkaunojoši vārdi, kas absolūti neatbilst ne valsts nostājai, ne mūsu pilsoņu jūtām," Polijas radiostacijai "Radio Zet" norādīja Semoņaks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Aptauja: Trešdaļa poļu atbalsta Tuska valdību; trešdaļa nē

Pēc pusgadu ilgā darba premjerministra Donalda Tuska valdību pozitīvi vērtē 34,5% poļu, ber negatīvi 32,5%, liecina pagājušajā ceturtdienā publicētie aptaujas rezultāti.

Kriminālziņas Miris uz robežas ar Baltkrieviju migranta sadurtais poļu karavīrs

Nomiris uz robežas ar Baltkrieviju kāda migranta sadurtais poļu karavīrs, ceturtdien pavēstīja Polijas armijas pavēlniecība.

Pasaule Francija, Vācija un Polija kļuvušas par «pastāvīgiem» Krievijas mērķiem

Francija, Vācija un Polija kļuvušas par "pastāvīgiem" Krievijas dezinformācijas uzbrukumu mērķiem pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām šonedēļ, otrdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) vērtību un pārredzamības komisāre Vera Jourova.

Pasaule Polija atjaunos ierobežotas piekļuves zonu pie Baltkrievijas robežas

Pēc nelegālā imigranta uzbrukuma Polijas robežsargam uz robežas ar Baltkrieviju, Polija vēlas atjaunot ierobežotas piekļuves zonu pie Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas.