• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Polijas lauksaimnieki izkāra plakātu ar uzrakstu «Putin, sakārto Ukrainu»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:43, 21.02.2024


Polijas policija sākusi izmeklēšanu par lauksaimnieku protesta akcijā izkārtu plakātu ar aicinājumu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam "sakārtot Ukrainu".



Polijas Ārlietu ministrija nosodīja šādus saukļus un norādīja, ka to varētu būt ietekmējusi Krievija.

"Mēs uzskatām, ka tas ir ekstrēmu un bezatbildīgu grupu mēģinājums pārņemt lauksaimniecības protesta kustību, iespējams, Krievijas aģentu ietekmē," paziņoja ministrija.

Polijas lauksaimnieki jau vairākas nedēļas bloķē Ukrainas kravas automašīnu iebraukšanu savā valstī, protestējot pret, viņuprāt, negodīgo konkurenci, ko rada lētāku produktu imports no Ukrainas. Pirms tam robežu aptuveni divus mēnešus bloķēja Polijas kravas automašīnu vadītāji.

Strīds par lauksaimniecības produktu eksportu ir saasinājis attiecības starp Kijivu un Varšavu, kas ir viena no uzticamākajām Ukrainas atbalstītājām tās karā ar Krieviju.

Protestos otrdien Polijas dienvidos lauksaimnieki izkāra pie traktora plakātu ar uzrakstu "Putin, sakārto Ukrainu, Briseli un mūsu valdību" un Padomju Savienības karogu.

Fotogrāfijas ar plakātu plaši izplatījās sociālajos medijos, izsaucot niknas atbildes no ukraiņu lietotājiem.

Policija savāca plakātu un karogu. "Persona, kas vadīja spēkratu, tika identificēta. Notiek kriminālizmeklēšana," paziņoja policijas pārstāve. Viņa piebilda, ka policisti ir sākuši izmeklēšanu par fašistiska vai totalitārā režīma propagandēšanu un naida kurināšanu, par ko maksimālais sods ir trīs gadi cietumā.

Polijas aizsardzības ministrs Tomašs Semoņaks nosodīja skandalozo plakātu, nodēvējot to par provokāciju.

"Tie ir apkaunojoši vārdi, kas absolūti neatbilst ne valsts nostājai, ne mūsu pilsoņu jūtām," Polijas radiostacijai "Radio Zet" norādīja Semoņaks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Polija atjaunos ierobežotas piekļuves zonu pie Baltkrievijas robežas

Pēc nelegālā imigranta uzbrukuma Polijas robežsargam uz robežas ar Baltkrieviju, Polija vēlas atjaunot ierobežotas piekļuves zonu pie Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas.

Pasaule Polija iepazīstina ar austrumu robežas stiprināšanas plāniem

Polijas Aizsardzības ministrija pirmdien iepazīstinājusi ar 700 kilometrus garās Krievijas un Baltkrievijas robežas nocietināšanas plāniem.

Pasaule Polija apsver iespēju notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas

Polija apsver iespēju izmantot savas pretgaisa aizsardzības sistēmas Ukrainas pierobežā, lai no Polijas teritorijas notriektu Krievijas raķetes virs Ukrainas, vēsta Polijas radiostacija "RMF24", atsaucoties uz Polijas Ārlietu ministriju.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.